Szerintetek egy igazán jó pszichológus miket végzett el?
MA -ig az alap, szerintem.
Utána gondoltam.
Nyilván a munkám mondja meg, milyen vagyok, de nem hiszek abban, hogy MA-ig tanulva kiemelkedően jó szakember lehetek, az tényleg egy alap tudás, nulla gyakorlattal szinte. Ez nem elég.
Azt nem a képzés fogja tenni...
A belépő szint az alapszak (BA) és mesterszak (MA)... Erre jön egy szakmai ráépülő, klinikum esetén 4 év, mellé pedig különböző terápiás technikákat tanulhatsz, 2-3 éves képzés keretében. Hogy ezek milyenek, az az illető személyiségétől múlik. Van, aki inkább analitikus "alkat", van, akinek pl. a kognitív vonal jobban fekszik, az a lényeg, hogy tudj vele azonosulni. Úgy is lesz kliens, akinek egyik vagy másik válik be jobban, így fedjük le a piacot.
Érdemes lehet kisebb csoportokra specializálódni, nyilván érdeklődési körtől függően. DE! Nem a képzés lesz az, ami jó szakemberré tesz, mégha a fél életed el is tanulod. Sokkal inkább a sajátélmény, a gyakorlat és a rutin és az, hogy az ilyen lehetőségeket keresd önkéntesként, pályázatokkal, stb.
Ez nem az a tudomány és nem az a hivatás, amit az ember a padban tanul meg igazán. Persze, az is egy nagyon fontos része, de emberekkel bánni emberek között tanulsz, ezt gondolom, nem nehéz belátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!