Tapasztalatok pszichológia szakról?
Elég csak elhivatottnak lenni. :) Nem a PTE-re járok, de semmi olyat nem tanítottak, amit ne lehetett volna megérteni.
Viszont azzal legyél tisztában, hogy ha pszichológus akarsz lenni, az kb 10 év tanulás lesz... A mester után sem lesz nyugtod, a tandíjat pedig egy idő után saját zsebből kell állnod. Én ezért váltottam végül, mert nekem erre sajnos sem pénzem, sem időm, de aki ennek tudatában is akarja, annak menni is fog. Tényleg nem dobnak a mélyvízbe.
Hajrá :)
Én az ELTE-re jártam, szóval a PTE-s kérdésedre nem tudok válaszolni. Viszont egy a barátnőm oda jár és ő szereti nagyon, annyit mondott, hogy szerinte nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az anatómiára, ami neki annyira nem tetszett.
A szakról pedig, én imádtam nagyon. Megérteni a társas folyamatokat, viselkedések hátterét stb. Szerintem eszméletlen érdekes. :)
Én is klinikai szakpszichológusnak, majd később terapeutának készülök. Hát tény, hogy elhivatottság kell hozzá és az elején, amíg nem végzed el a klinikai szakképzést és nem kezdesz akár magán rendelőbe, addig a fizetés elég kevés lesz. De ha tényleg ezt szeretnéd csinálni, akkor megéri:)
Bekerülni egyébként szeirntem nehezebb, onnantról elhivatottság kérdése az egész.
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!