Lehet belőlem még jó orvos?
Most leszek negyedéves, de sajnos a szigorlataim idáig nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna. Az átlag az inkább hármas körül van. Nem csúsztam, rengeteget tanultam ezekre, de úgy érzem, hogy a többiekhez képest rosszabbul teljesítek a vizsgákon. És sokszor nagyon szerencsétlennek érzem magam, mivel még sosem fogtam ki olyan tanárt, aki jófej, és akihez mindenki kerülni szeretne, hanem mindig szigorúbbakat....
Lehet ebből valami hátrányom? Mennyire számít a rezidens felvételinél? Lehet az, hogy nem lehetek olyan szakorvos, aminek készülök most?
Persze, nem a jegyek döntik el, hogy milyen orvos leszel.
Ahogy előttem is írták, egyetemi klinikák bizonyos helyeire igazából protekció nélkül nehéz bekerülni. Gürizhetsz évekig is tdk-val, akkor se biztos, hogy felvesznek oda. Ez ellen dolgozik az is, hogy a rezidens helyeket vidéki kórházaknak utalják minél jobban, hogy így irányítsák oda az orvosokat.
Magánál az állásinterjúnál sem feltétlenül számítanak a jegyeid, van ahol el sem kérik az indexet (ha van még nektek olyan), sokkal inkább a személyes benyomás dönt (na meg a protekció ha olyan helyre szeretnél menni).
Szóval egyetemi klinikákon megvan az esélye, hogy nem tudsz azt tanulni, amit szeretnél, de ez nem a jegyeidtől fog függeni. Egyéb kórházakban, főleg a vidéki kisebb kórházakban pedig szinte bármilyen állásra tárt karokkal fogadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!