Van egy olyan érzésem, hogy nem fognak felvenni kollégiumba. (Semmelweis) Milyen lehetőségeim vannak, albérleten kívül?
ETK-ra vettek fel, és alig lesz valszeg szoc. pontom, mert kiderült, hogy közben kicsit megugrott a keresetünk, ami szintén SEMMIRE nem elég, csak őket ez nem fogja érdekelni. Tavalyi pontok alapján max 12-14 pontot tudnék összeszedni... 140 km távolság, 6 fő a háztartásban, van 3 kisebb tesóm, ill. én. Bejárni képtelenség lenne, kezdjük azzal, hogy 8-ra nem érnék fel BP-re semmilyen esetben, ill. hazajárni is necces volna, főleg, mikor bejönnek a gyakok.
Esetleg valami alternatíva? Mert tényleg nem hiszem, hogy bejuthatok... Néztem magánkolikat, mind tele van, középsulis koleszba csak akkor, ha minden kötél szakad... Azt sehol nem láttam, hogy esetleg tudok-e jelentkezni más intézmény egyetemi kollégiumaiba.. Sajnos albérletre nem futja, DH-ből is lehetetlenség volna finanszírozni...
Előre is köszi a válaszokat... :(
Én elhiszem, hogy ennyiért van..
Először úgy volt, hogy én is albérletbe megyek. 3-an mentünk volna, találtunk egy viszonylag jó kis lakást, egyáltalán nem volt luxus, sőt! Nem is volt valami jó környéken. 55 ezer lett volna fejenként csak a bérletidíj + kk., rezsi. Fel is hívtam a tulajt aztán mondta, hogy a fűtés lehet akár 40 ezer is télen.. és az csak a fűtés!
Bocsi az offért kérdező
Köszi a további tippeket, de a diákhitelt fel kell vennem, mert anélkül nem tudok majd megélni. Az most 70k, ha az egész elmegy albira, akkor nincs értelme felmennem...
Ez van. Majd írok, ha van valami. :)
Éjszakás vagyok, szóval idén nyáron ennél többet már nem szedek össze pénzben (mármint annyit kapok szeptemberben, amennyit most augusztusban fogok). Ez kaucióra sem feltétlen elég, és kérnek lakbért, rezsit is. :D Higgyétek el, minden követ megmozgatok, diákhitel eddig is tiszta volt, hogy anélkül nem fog menni. Dolgozni persze elmegyek, ha más nincs, de max hétvégén tudok, nem olyan szakra megyek, amelyik túl laza, rengeteg gyakorlat lesz (jó, nem biztos, hogy 1. félévben). Először ki kell tapasztalnom.
Esetleg tudtok valami diákszövetkezetet BP-en, ahol foglalkoztatnak szombaton (esetleg vasárnap)? Mert nyilván majd órarendtől függ, fogok-e tudni menni hétköznap. Eddig MelóDiák-os voltam (Siófokon). (Tudom, Google a barátom, már utánanéztem, de véleményeket nem hallottam semmiről sem.)
Btw. már van egy opcióm, illetve kettő is, de azok is instabilak sajnos, de legalább ismerősök. :) Az is valami.. nekem egy 5nm-es lyuk is elég lenne, esküszöm, ha kint tudnék tanulni valami nappali vagy étkező-szerűségben, mert az a legfontosabb. Aludni matracon is lehet. Ja, meg jó lenne, ha tudnék mosni. x) De nagy igényeim nincsenek, esetleg egy rezsó, amin zacskós kaját lehet melegíteni... Hawaii dizzy. :P
Ja, szóval köszi mindent, írok mindenképp, ha fixen találok bármit. Jól esik, hogy ennyien próbáltok segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!