Budapestiként kollégium?
Most fogok egyetemre menni, és gondolkodtam a kollégiumon. Budapesten lakom, de elég messze az egyetemtől, BKV-val több mint egy óra az út. Ráadásul otthon sokan vagyunk, nehéz tanulni. Plusz szeretném megismerni a kollégiumi életet.
Ti mit gondoltok arról, ha pestiként valaki kolis? Szerintetek bunkóság, hogy elveszi a vidékiektől a helyet? Vagy ha van rá lehetőség és felvennének akkor menjek? Mekkora hátrány beilleszkedés szempontjából, ha nem kollégiumban lakom?
Előre is köszi a válaszokat.
A mi kollégiumunkban itt Budapesten több budapesti is lakik. Nálunk a felvételi eljárásban nagyon elenyésző volt még első félévben az, hogy ki mennyire távol lakik a fővárostól.
Bár itt más oka is van ennek, ugyanis elég központi szerepet kap a kollégiumunk. Sok közösségi program van itt, továbbá sokszor tanulnak, rajzolnak, terveznek, stb.. együtt az emberek, és ez számtalanszor belenyúlik az éjszakába.
Vannak olyanok is, akik a kerületben laknak amúgy, mégis kollégisták, de ezek a személyek többnyire fontos közösségi munkát is végeznek és fontos nekik, hogy itt legyenek. Többnyire azonban azok a budapestiek kollégisták, akik valóban 1-1,5 órára laknak az egyetemtől tömegközlekedéssel.
Én is budapestiként gondolkozok a kollégiumon.
Igazából nem sok esélyt látok, pedig elváltak a szüleim, átlagos körülmények között élünk és nekem is vagy 1 óra lenne az egyetem tömegközlekedéssel.
Engem is vonz a kolis élet, szeretném kipróbálni. Főleg a társaság miatt, de az önállósodás miatt is.
Én is gondoltam rá, hogy ha mégis bekerülnék elvenném a helyet valaki mástól, de szerintem ez ne nagyon érdekeljen. Mármint, ha megkapod a helyet, az többnyire azt jelenti, hogy megérdemled. Ez olyan, mintha sajnálnád, hogy elvetted valaki elől a helyet egy versenyen vagy akár az egyetemi felvételinél. Szóval egy próbát megér.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!