Budapestiként mehetek budapesti kollégiumba?
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha esetleg nem a megfelelő helyen tettem fel a kérdésemet, de nem tudom, hogy hol lehetne erre rákérdezni.
A helyzet a következő:
19 éves vagyok, és idén érettségizem. Jövőre még középiskolás leszek, mert OKJ-s képzésen veszek részt.
Szeretnék elöltözni otthonról kollégiumba, és csak hétvégente hazajárni. Ennek egyszerű oka van. Semmi családi zűr, vagy baj, csak egyszerűen szeretném kipróbálni önállóan magam...
A gondom a következő:
Én Budapesti lakos vagyok. A többiek, akik a suliban koleszosok, mind a környező településekről vannak.
Budapestiként is igénybe vehetem a budapesti kollégiumot?
Előre is köszönök minden választ.
Egy megjegyzés: Ha esetleg tudnátok valami konkrét írásos forrást is publikálni a számomra ez ügyben, azt külön megköszönném.
Dávid
Elég valószínűtlen, mert általában kell a hely a vidékieknek, ők természetesen előnyt élveznek. De ezt az adott kollégiumtól kellene megkérdezned.
Más: a férjem annak idején 19 évesen döntött úgy, hogy elköltözik, hasonlóan hozzád, semmi zűr otthon, csak ki akarta próbálni. Egy ismerősének volt szabad szobája, és azt vette ki. Hozzáteszem ő már dolgozott 19 évesen, vagyis tudta fizetni a szobát és a rezsi ráeső részét.
Hát... Hűha!
Nem gondoltam volna, hogy ennyire rosszak a kilátásaim...
Megpróbálom felvenni az iskola kollégiumával a kapcsolatot. Megkérdezem őket, hogy egyáltalán lehetséges-e.
Eredetileg az tűnt fel, hogy már a jelentkezési lapon is csillagos (azaz kötelező) kérdés, hogy melyik városban élsz. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, mielőtt beadom a lapot.
Mindenkinek köszönöm, akik eddig válaszoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!