Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Budapestiként mehetek budapest...

Budapestiként mehetek budapesti kollégiumba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, ha esetleg nem a megfelelő helyen tettem fel a kérdésemet, de nem tudom, hogy hol lehetne erre rákérdezni.

A helyzet a következő:

19 éves vagyok, és idén érettségizem. Jövőre még középiskolás leszek, mert OKJ-s képzésen veszek részt.

Szeretnék elöltözni otthonról kollégiumba, és csak hétvégente hazajárni. Ennek egyszerű oka van. Semmi családi zűr, vagy baj, csak egyszerűen szeretném kipróbálni önállóan magam...

A gondom a következő:

Én Budapesti lakos vagyok. A többiek, akik a suliban koleszosok, mind a környező településekről vannak.

Budapestiként is igénybe vehetem a budapesti kollégiumot?

Előre is köszönök minden választ.

Egy megjegyzés: Ha esetleg tudnátok valami konkrét írásos forrást is publikálni a számomra ez ügyben, azt külön megköszönném.

Dávid

2012. jún. 13. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
sajnos semmiképp,max ha véletlenül marad hely. próbálj albiban betársulni valakihez
2012. jún. 13. 09:27
 2/7 anonim válasza:
100%

Elég valószínűtlen, mert általában kell a hely a vidékieknek, ők természetesen előnyt élveznek. De ezt az adott kollégiumtól kellene megkérdezned.

Más: a férjem annak idején 19 évesen döntött úgy, hogy elköltözik, hasonlóan hozzád, semmi zűr otthon, csak ki akarta próbálni. Egy ismerősének volt szabad szobája, és azt vette ki. Hozzáteszem ő már dolgozott 19 évesen, vagyis tudta fizetni a szobát és a rezsi ráeső részét.

2012. jún. 13. 09:46
 3/7 oooopti válasza:
100%
Biztos, hogy nem. Maximum, ha a papírjaid szerint átiratod magad valahova vidékre és úgy pályázol, de ez nem túl etikus, a sok vidéki diákkal szemben.
2012. jún. 13. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha van vidéki nagymamád, akkor jelentkezz át hozzá lakcímileg, akkor kapsz kolit :D egyetemisták is így csinálják.
2012. jún. 13. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha marad szabad hely, akkor valószínűleg megkaphatod. Én is úgy lettem annak idején koleszos. Add be a jelentkezésedet, de azzal számolj, h a vidékiek mindenképpen előnyben részesülnek.
2012. jún. 13. 12:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát... Hűha!

Nem gondoltam volna, hogy ennyire rosszak a kilátásaim...

Megpróbálom felvenni az iskola kollégiumával a kapcsolatot. Megkérdezem őket, hogy egyáltalán lehetséges-e.

Eredetileg az tűnt fel, hogy már a jelentkezési lapon is csillagos (azaz kötelező) kérdés, hogy melyik városban élsz. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, mielőtt beadom a lapot.

Mindenkinek köszönöm, akik eddig válaszoltak.

2012. jún. 13. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
én is budapestiként szeretnék bp-i koleszba menni,mert már nem bírom otthon,de én idősebb vagyok pár évvel!nincs szerintetek olyan, hogy kiadó vendégszoba vagy hasonlók hosszú távra?
2012. jún. 19. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!