Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetem általánosságban...

Az egyetem általánosságban miben lesz más, mint a középiskola?

Figyelt kérdés
2018. júl. 12. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan szak akkor nehezebb jóval mint a középiskola.

Viszont általánosan nagyobb kötetlenség jellemzni mint a középiskolát, mivel elég sok előadásra nem kell bejárni, vagy nem érdemes.

Az óráid összeállításában is bizonyos fokú szabadságot lehet élvezned.

2018. júl. 12. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

1/ Nincs fix osztály, minden órádon másokkal vagy

2/ Nincs fix órarend, az órarendedet magadnak állítod össze

3/ Neked kell kiválasztanod az óráidat egy kínálatból

4/ A legtöbb esetben tanárt is választhatsz (vagy elkerülhetsz), mert ugyanazt a tárgyat többen is tanítják

5/ Pár alapozó tárgyat leszámítva nagyjából olyasmiket tanulsz amik érdekelnek

6/ Nem kell reggel 8-ra járnod

7/ Sokkal durvább a tananyag és sok esetben angol könyvek is vannak

8/ Rengeteget kell otthon is tanulnod, nem elég ha órán figyelsz

9/ Vannak előadások és gyakorlatok. Az előadásokra nem kötelező bejárnod, csak ha a tanár ezt előírja

10/ Nincs órán felelés, se váratlan röpdolgozat. Vannak zárthelyi vizsgák (ZH-k) és van félév végén vizsga. És vannak beadandó dolgozatok.

11/ Sokkal önállóbbnak kell lenned. Magadnak kell felvenned a tàrgyaidat, megszerezned a tankönyveidet, tanulnod, felvenned a vizsgáidat, levizsgáznod. Nincs osztályfőnök, és nem rágja a szádba senki a dolgokat.

2018. júl. 12. 21:38
 3/7 Roflkopter ***** válasza:
92%
11+1: és qvára nem érdekli a tanárt, ha bukásra állsz :D
2018. júl. 12. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

-saját magad rakod össze az órarendet, kb ahogy tetszik

-nincsenek szaros órák, amelyeket gyűlölsz, mert ezer mérföldre állnak érdeklődési körödtől

-azt tanulsz amit szeretnél (amire jelentkeztél)

-több szabadidő összességében

-a legtöbb órára nem kötelező bejárnod

-nincs random doga, felelés, jóval előre tudod, mikor miből kell felkészülnöd

Összességében szerintem százszor jobb, mint a gimi:) Azt, hogy sokkal többet tanulsz rá én nem mondanám, bár én infóra járok.

2018. júl. 12. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
20%
Az előzőeket annyival egészíteném ki, hogy az osztályzás jóval keményebb. Középiskában az érettségin 60 százalékra ( emelt szinten) ötöst adnak míg az egyetemen csak kettest.
2018. júl. 13. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én tennék egy csillagot az “azt tanulsz, amit szeretsz” kijelentés után. Mert nagyon sok szakon vannak olyan kötelező tárgyak, amiknek habár van közük az adott szakhoz, de nem sok hasznát fogod venni a leadott anyagnak (pl. orvosin a népegészségtan nagyon fontos lenne, de ezek a hülyén értelmetlen adatokat magoltatnak be a hallgatókkal a SE-en vagy pl. műtéttan oktatása szintén elengedhetetlen egy orvosnak, viszont az ezt oktató intézetnél inkább megintcsak a lényegtelen részletek kikérdezésére fektették a hangsúlyt.)
2018. júl. 13. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Amiben nagyon különbözik, h. itt már tényleg magadért tanulsz. A tanárokat itt már nem fogja annyira érdekelni, h. tanulsz-e. Felnőtt vagy, ha nem csinálod jól, akkor átkerülsz önköltséges képzésre és megszívtad.
2018. júl. 13. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!