Egyetemen számít valamit az átlag?
Fizetős aránylag nehéz szakon vagyok első éves.
Valamely vizsga 100+ oldalas könyv a követelmény, lusta vagyok ennyit átnézni úgy, hogy mellette még van 7-8 másik vizsga is.
Így kb 1-3 napot szoktam tanulni egy vizsgára többségében rövidített jegyzetekből, ami meg csak max 3asra elég...
Az utóbbi vizsga 2es lett, most megérte volna sokkal többet tanulni a 3asért vagy a lényeg, hogy meglett?
2es
Miért is?
Inkább menjek a gyárba dolgozni helyette? :D
#3: Nem helyette, hanem mellete. Akkor megtudnád mi az a munka...
A kérdésedben is benne van, hogy a lustaság uralkodik rajtad. Ilyen hozzáállás nem megfelelő a felsőoktatásban.
Lustaságba, hanyagtalanságba pénzt fektetni kár. Sajnálatos, ha ezt még a szülők sem veszik észre. Vagy másik lehetőség, hogy annyira gazdagok, hogy gondolkodás nélkül, esztelenül szórják pénzt, mert nem tudják hova máshova tenni.
#4: Hát aki diákhitelt vesz fel, annak sajnos lesz a jövőben kellemetlen ügye...
Manapság nem az a jellemző, hogy eltartja magát az egyetemista, hanem az, hogy a szülők pénzelik. Tisztelet a kivételnek. Mert vannak olyanok, akik tényleg éjszakai műszakot bevállalva rengeteget dolgoznak, meg minden, miközben mások elbulizzák az egész félévet, meg Audival járnak, pusztán azért mert a szülők a nagy semmibe beleadják a támogatást.
Fizetősként nem számít az átlag, hacsak nincs a TVSz-ben bizonyos átlag alatt elbocsátás (egy helyről hallottam ilyet, ott 2,5-es átlagot kellett elérni bizonyos számú félév után nézték, ha jól emlékszem).
2-es arra gondolhatott, hogy ha ennyire rossz marad a hozzáállásod, akkor valószínűleg nem lesz jó szakember belőled, és még a szorgalmaddal sem fogsz tudni kompenzálni.
Nyilván nem kell mindenből 4-5-nek lenni. De az, hogy ennyire nem érdekel úgy általánosságban, amit tanulsz, az szomorú. (100 oldal, az semmi!)
Azért kicsit odatehetnéd magad. Nekem ebben a félévben pl két tárgyból a rövidített jegyzetek voltak 140 és 300 oldal...
Nem kell midenből ötösre vizsgázni, de ami tényleg hasznos abba célszerű több energiát fektetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!