Októberig feltudok készülni egy ötös matek érettségire?
"ha belekezdek az egyetembe, akkor visszafogom sírni, hogy miért nem csináltam újra"
Ez meg mi a szar? Ha belekezdesz minek sírnál azon hogy mennyi ponttal vettek el?
Amúgy meg 2 lehetőség van:
A, nem kell a matek, csak most morcogsz a 3-as miatt. Ilyenkor tök fölösleges erősködni a matekkal.
B, kell a matek. Ilyenkor pedig jó ha nagyon rákapcsolsz mert ha kell a matek oda tényleg 5-ös közepes matek kell (ami amúgy is semmi) az egyetemi anyaghoz és tempóhoz képest is. Valamint ha meg idén felvettek egyetemre akkor minek mennél el írni évközben? Azért 1 egész napot egy ilyenre elcseszni elég hülyeség ha már egyetemen vagy.
"A mostaninál öt pont kellett volna a négyeshez, amivel simán meg elégedtem volna, de most úgy érzem, ha belekezdek az egyetembe, akkor visszafogom sírni, hogy miért nem csináltam újra"
Ha belekezdesz az egyetembe, akkor telibe le fogod (legalábbis le kellene) szarnod az érettségit már. Senkit sem fog érdekelni a világon, hogy hány pontod lett az érettségin, ott csak azért kell jól teljesíteni, hogy felvegyenek az egyetemre. Ha szerzel egy diplomát, akkor onnantól annyit fog számítani az érettségid, mint az általános iskolás bizonyítványod. Ha nem kell felvételihez javítanod, akkor inkább ne dobj ki az ablakon feleslegesen 20.000 Ft-ot. Ha zavar, hogy nem vagy elég jó matekból, akkor persze matekozz és gyakorolj, ettől nem akarom elvenni a kedvedet, de felesleges papírt szerezni róla.
A kérdésre amúgy nehéz válaszolni, mert teljesen egyénfüggő. Kb ugyanennyi idő alatt tanultam meg én is ötösre a matekot pár évvel az érettségi után úgy, hogy elsőnek 58 pontot szereztem csak (és akkoriban ezzel is bőven túllőttem a saját mások elvárásain).
Nem akarom magam máshoz hasonlítgatni, de ha már valaki megcsinálta akkor nem lehetetlen.
Amúgy nem vagyok belőle idióta, csak túl stresszeltem az egészet és egyik feladatról ugráltam a másikra, aztán olyat rontottam el,ami amúgy evidens.
Mondd még kérlek, hogy gyerek játék, szarul érzem magam már így is miatta. :)
Tudom, hogy elméletileg le kellene szarnom, de ismerem magam annyira, hogy pár hónappal később csak úgy eszembe jusson, hogy de idióta voltam, meg nem igaz, hogy ennyire nem vagyok képes stb. aztán azt az érzést nem kívánom senkinek.
Lényegében azt csinálsz amit akarsz, mit csak elmondtuk hogy ez hülyeség mert ez senkit nem érdekel...
Dicsekedsz majd azzal hogy 5-ös lett a középszintűd? Elmondom 100% hogy lesz akinek lesz jobb, ha csak nem emeltből írsz 100%-ot.
Ha meg tényleg nem kell akkor kifizetni 17-20 ezer forintot felesleges. Attól nem leszel nagyobb sem kevesebb ha felvesznek valahova. Őszintén ha nekem elég lenne az adott pont inkább nem csinálnám meg az érettségit újra minthogy azt a 20-ezer forintot amit kb 2-3 nap alatt 10 órákkal kapok ha elmegyek segíteni, ebbe öljek.
Ami az igazság és ezt vagy elfogadod vagy nem:
Nem fogsz vele hencegni, vagy ha mégis akkor seg*fejnek néznek, vagy majd jön valaki akinek simán meglett elsőre jobban vagy akár emelten is és beégsz.
Azért meg hogy otthon bedobd a szekrénybe azt a 20.000 forintot felesleges csinálni...
Aminek lenne értelme az az emelt, viszont arra meg nem fogsz felkészülni 3 hónap alatt, mivel 2020 után kelleni fog egy emelt, tehát ha matekból csinálsz közepet és 2020 után kelleni fog az emelt matek akkor fizetni fogsz megint:)
Ha tele vagy pénzzel akkor hajrá, amúgy meg felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!