Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen van olyan kérvény,...

Roflkopter kérdése:

Egyetemen van olyan kérvény, hogy buktassanak meg?

Figyelt kérdés
Levizsgáztam mindenből és most számoltam, hogy alacsonyabb az átlagom, mint amennyi az önköltségeshez szükséges. Ügye az elégtelen nem számít az átlagba, ezért szeretnék megbukni valamiből. Van ilyen kérvény vagy egyszerűen menjek be egy vizsgára és ne szólaljak meg?

2018. jún. 16. 22:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
49%
# 19: Nem biztos, hogy lehetséges megbukni, ez vizsgaszabályzattól függ.
2018. jún. 16. 23:29
 22/29 anonim ***** válasza:
88%

Na, #20-as személyében egy bölcsésszel van dolgunk. :D

Menj el vizsgázni, és csak a neved írd fel a lapra, aztán add be. Úgy tudom, hogy ez felülírja a korábbi vizsgajegyet, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez akkor is úgy van-e, ha a korábbi vizsgád sikeres volt. Szerintem kérdezd meg a TO-n.

Vagy a B opció, hogy valamelyik tárgyból javítóvizsgát teszel, amennyiben van lehetőséged rá. Sok sikert!

2018. jún. 17. 01:14
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Na leírom neked, nem olvastam el a kommenteket, késő van már és nincs kedvem hozzá, de remélem, te elolvasod ezt!

Szóval, oké, hogy kevesebb pontod lesz, de az érettségi bizonyítványt meg fogod kapni. Ha 5 tárgyból vizsgáztál, próbáld mind az 5-öt minél jobbra, ugyanis azon a 100 ponton, ami az érettségi átlagodból adódik, sosem tudsz javítani!

Ha 6 tárgyból, akkor kérheted, hogy a rosszabbik szabadon választott ne legyen benne, legyen külön tanusítványon! Ezt érdemes, mert nem húzza le az átlagot.

Ha valamelyik rosszul sikerült, tudsz akár minden októberben és minden májusban újra érettségizni, bármelyik tárgyból. Ha rosszabbul sikerül, marad az eredeti, ha javítasz, kapsz új tanusítványt!

Megbukni, nem elmenni szóbelire, nagyon nagy butaság lenne!

Milyen szakra szeretnél jelentkezni? Kér a szak esetleg emelt érettségit kötelezőleg?

2018. jún. 17. 03:21
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
#23: szerintem olvasd el a kérdést újra! ;)
2018. jún. 17. 06:11
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

#23.: egyetemről van szó, nem érettségiről.

Nálunk is 2,75 a minimum, viszont emlékeim szerint a két félév átlagából kell kijönnie, nem egy félévből. Úgy rémlik, a hallgatói szerződésben benne van, hogy most ez két félévre vonatkozik vagy egyre. Amúgy nem tudom, máshol hogy nem lehet minimum átlag, a hallgatói szerződésből nekem az jött le, hogy ez minden államilag finanszírozottra vonatkozik, nem az egyetem dönti el a dolgot, de akkor lehet, ezt rosszul értelmeztem/erre rosszul emlékszem.

Ha neked egy félév számít, vagy mindkét félév átlagából nem jön össze a 2,75, és ha a második vizsga bukás esetén is felülírja az elsőt, illetve ha a bukással tényleg jobban jársz, szerintem mindenképpen írásbelire menj el, és csináld azt, amit valaki korábban ajánlott: írd fel a neved és add be üresen. Ha esetleg egy hármas-négyes jeggyel már megvan az átlag, és úgy látod, meg tudod írni hármas-négyesre, akkor viszont szerintem próbáld meg a javítást. Kikapod a lapot, gyorsan átfutod, látod, hogy tudod/nem tudod, ha tudod, akkor megcsinálod, ha nem tudod, üresen beadod. Azért is jobb lenne az írásbeli, mint a szóbeli, mert ezzel lényegében senki idejét nem húzod, meg a többiekkel se fogsz kicseszni, ha esetleg szóbelin valami olyan tételt kapsz, amit más meg jól tudna, meg a tanárnak se kell szóban kihúzni belőled pár dolgot. Vagy esetleg odamész, elmondod, hogy nem készültél, írja be az egyest, az is lehetőség, de ha megjegyzi a tanár, lehet, később szívózni fog veled, amikor meg kéne a jegy. Ha konkrét tárgyból szeretnél menni, ami mindenképpen szóbeli, akkor viszont ezt lenne a legérdemesebb bejátszani: tanulj, készülj rendesen, ha olyan tételt kapsz, amit tudsz, azt mondd el (ha tudsz javítani az átlagon), ha nem, akkor meg mondd el, hogy írja be az egyest, nem akarod senki idejét húzni, te ezt nem tudod. Talán ez a legkorrektebb. Vagy ha kettest akarna adni, akkor esetleg megjegyezheted, hogy te inkább egyest kérsz, mert nem úgy érzed, hogy megérdemled a kettest (ez viszont nagyon függ a tanártól is, hogy mennyire lehet vele egyezkedni, vannak, akik utálják, ha meg akarják nekik mondani, mit csináljanak, de vannak, akik hallgatócentrikusabbak, és lehet velük beszélni, ezt te jobban tudod, hogy a te tanárod milyen ember).

Lehetőleg olyan tárgyból menj, amire nem épül rá semmi, hogy lehetőleg ne kelljen csúsznod miatta.

Vagy van még olyan lehetőség is, hogy ha átsorolnának, kiiratkozol, és újrafelvételizel, majd elfogadtatod a tárgyakat. Vagy passziváltatsz, és addig elmész dolgozni, hogy összeszedd a pénzt arra a 2 félév önköltségesre, aztán beadod a kérelmet, hogy tegyenek át államira, vagy újrafelvételizel, ha nem jönne össze.

Mindenképpen legyenek terveid minden eshetőségre, ülj le és gondold végig az összes lehetőségedet, amid van. Azért én remélem, hogy bukás nélkül is meg tudod majd oldani, vagy tudsz javítani, és nem sorolnak át önköltségesre:)

Arra viszont figyelj, hogy jövőre már hármas átlag kell (nekünk legalábbis), úgyhogy ha nem akarsz megint ezzel szívózni, figyelj oda, hogy jövőre jobban sikerüljenek a vizsgáid!

Üdvözlettel: egy segítőkész bölcsész hallgató

2018. jún. 17. 06:33
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
#25: pont emiatt csodálkoztam. Mivel a mi iskolánkban nincs átlagra vonatkozó kitétel. Legalábbis a szerződésben nem szerepelt. Lehet, hogy ez a része iskolánként eltérő?
2018. jún. 17. 07:28
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

#26.:

Most nézem, hogy lehet, hogy ez karonként eltérő, mert most szétnéztem az egyetemünk egy másik karán, és egyáltalán nem találtam információt arról, hogy lenne minimum átlag, amit el kell érni.

Közben megtaláltam az ide vonatkozó jogszabályt is (2011. évi CCIV. törvény, 48. §):

"(2)196 A felsőoktatási intézmény tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két olyan félév átlagában, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt, illetve nem a 81. § (3) és (4) bekezdésében meghatározott külföldi képzésben vett részt, nem szerzett legalább tizennyolc kreditet, vagy nem érte el az intézmény szervezeti és működési szabályzatában – a Kormány rendeletében meghatározottak szerint – megállapított tanulmányi átlagot, továbbá azt, aki a 48/D. § (2) bekezdése szerinti nyilatkozatát visszavonja."

2018. jún. 17. 08:19
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Közben (mivel a 2. félévem átlaga csak 2,57 lett, bár az 1. még 3,85 így kissé para lett) én is megnéztem az intézményi követelményrendszert. Az van benne, hogy a félévenkénti 18 kredit átlagon felül az intézmény nem állapít meg tanulmányi átlagra vonatkozó minimum kôvetelményt.

Szóval sulifüggő.

2018. jún. 17. 08:34
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valószínűleg az lesz h megpróbálok megegyezni a tanárral, hogy ha úgy ítéli meg nem tudom hármasra buktasson meg.
2018. jún. 17. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!