Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a programtervez...

Mi a különbség a programtervező informatikus és a mérnökinformatikus között?

Figyelt kérdés

2018. máj. 29. 04:33
 1/7 A kérdező kommentje:
melyikre éri meg jobban menni,illetve melyik a könnyebben teljesíthető?
2018. máj. 29. 04:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, programtervezőn több és mélyebb a programozáshoz fűződő matek szerintem, a mérnökinfo viszont egy fokkal általánosabb. A másodikon tanulsz elektromosságtant is meg erre épülő dolgokat, amivel iparban is el tudsz könnyen helyezkedni. Szerintem a mérnökinfo könnyebb, de nem vagyok benne biztos, programtervező szakról igazából nincs tapasztalatom.
2018. máj. 29. 06:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézd át. Itt van példának a BME VIK Mérnökinfó:

[link]

Szeritem a mérnökinformatika jobb alapot ad és több területen fogsz tudni majd elhelyezkedni.

2018. máj. 29. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A mérnök infó valóban általánosabb, de egyáltalán nem könnyebb, sőt sajnos talán pont amiatt nehezebb, hogy több területen kell használható tudást felszedned. Előnye, hogy ha nem tudod mi érdekel informatikán belül, akkor erős alapot ad ahhoz, hogy ezt később eldönthest és bármelyik irányba specializálódhass (sokkal többre mint a programtervező). Plusz ez ugye egy mérnöki képzés, amelynek megvannak a maga előnyei és hátrányai... A képzés során az ismeretanyagot inkább gyakorlati példákra, valós fizikai világra próbáljak visszavezetni, ezért egy gyakorlatibb/mérnökibb gondolkodást alakít ki.

A programtervező speciálisabb képzés, de kevesebb területen alkalmazható, de programtervezésben pont erősebb a mérnök infónál. A tanult matematika is specializáltabb és ezzel együtt elméletibb is. Amit a mérnök infósoknak 2 félév alatt kell megtanulniuk, ezen a képzésen nem ritkán 3-4 félév alatt adják le, kicsit nagyobb részletességgel, de nem gyakorlati, hanem csak pusztán matematikaibb alapokra visszavezetve. Ez a képzés inkább egy kutatóibb szemléletet alakít ki a mérnök informatikushoz képest.

De lelövöm a poént: van átjárás a kettő között, a két szakember meg tudja tanulni a másik specializációit...

2018. máj. 29. 08:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez függ valamennyire (vagy akár nagyon), hogy melyik egyetemről van szó. Az SZTE-n pl. az alapvető matek, programozás, "programtervezés" megegyezik. (Csak egy közelítő érték, de én mondjuk 70%-ra mondanám az átfedést.) A fennmaradó részben a PTI-n tanulsz még egy kis matekot, meg egy-két elméleti számítástudományt. Ezzel szemben MI-n tanulsz szintén még matekot (majdnem ugyan az, csak máshogy hívják), elektronikát, egy kis fizikát. Könnyebbnek nem mondanám, inkább elfele vándorolnak onnan (tudomásom szerint). Én azt mondanám, ha "csak" programozás/fejlesztés érdekel, akkor jobb a PTI, a MI csak akkor éri meg szerintem, ha konkrétan valami olyasmivel szeretnél foglalkozni, ahol hasznát veszed a jelfeldolgozásnak, elektronikának stb.
2018. máj. 29. 09:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Akkor jól döntöttem,hogy a mérnökinfót jelöltem be első helyre ! :)

2018. máj. 29. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
majd rájössz.
2018. máj. 29. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!