Mi a különbség a programtervező informatikus és a mérnökinformatikus között?
Nézd át. Itt van példának a BME VIK Mérnökinfó:
Szeritem a mérnökinformatika jobb alapot ad és több területen fogsz tudni majd elhelyezkedni.
A mérnök infó valóban általánosabb, de egyáltalán nem könnyebb, sőt sajnos talán pont amiatt nehezebb, hogy több területen kell használható tudást felszedned. Előnye, hogy ha nem tudod mi érdekel informatikán belül, akkor erős alapot ad ahhoz, hogy ezt később eldönthest és bármelyik irányba specializálódhass (sokkal többre mint a programtervező). Plusz ez ugye egy mérnöki képzés, amelynek megvannak a maga előnyei és hátrányai... A képzés során az ismeretanyagot inkább gyakorlati példákra, valós fizikai világra próbáljak visszavezetni, ezért egy gyakorlatibb/mérnökibb gondolkodást alakít ki.
A programtervező speciálisabb képzés, de kevesebb területen alkalmazható, de programtervezésben pont erősebb a mérnök infónál. A tanult matematika is specializáltabb és ezzel együtt elméletibb is. Amit a mérnök infósoknak 2 félév alatt kell megtanulniuk, ezen a képzésen nem ritkán 3-4 félév alatt adják le, kicsit nagyobb részletességgel, de nem gyakorlati, hanem csak pusztán matematikaibb alapokra visszavezetve. Ez a képzés inkább egy kutatóibb szemléletet alakít ki a mérnök informatikushoz képest.
De lelövöm a poént: van átjárás a kettő között, a két szakember meg tudja tanulni a másik specializációit...
Köszönöm a segítséget!
Akkor jól döntöttem,hogy a mérnökinfót jelöltem be első helyre ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!