Milyen szakot válasszak?
Figyelt kérdés
Elképesztően tanácstalan vagyok, habár még van 3 évem a gimiből. Nagyon érdekel a továbbtanulás, és jól fogalmazok, jó a kommunikációs képességem is. Nem okoz gondot mások előtt beszélni, és idegennyelvek közül már középszinten beszélem az angolt és a németet. Azokat folytatom és még olaszul szeretnék megtanulni. Van valakinek tippje, milyen szakot érdemes választanom? Tudom, hogy nagyon unalmas, hogy mindig ezt kérdezi a korosztályom, de ez nem véletlen. Úgy érzem, nem vagyunk megfelelően tájékoztatva, és érdemleges segítséget sem kapunk. Az internetes tesztek pedig semmire nem jók. Nagyon szépen köszönöm a segítséget, privát üzeneteket is szívesen fogadok. :)2018. máj. 24. 18:52
2/10 anonim válasza:
Semmit nem írtál arról H melyik tárgy megy, melyeket szereted. A nyelvtudás és a jó kommunikációs készség olyan, amivel önmagában is lehet kezdeni valamit, viszont nagyon sok másik szakmanal ugyan úgy feltétel, vagy előny, pláne magasabb pozícióban.
3/10 A kérdező kommentje:
Alapból humán beállítottságú vagyok, szeretem a törit, a magyart, az idegennyelveket és a gazdaságföldrajz is érdekel.
2018. máj. 24. 22:27
4/10 anonim válasza:
Ha nem vagy menthetetlen matekból akkor a legjobb lenne egy gazdálkodás és menedzsment vagy nemzetközi tanulmányok alapképzés, és ezekre rá angol német C1
Ha az vagy, akkor tök Mind1 milyen diploma + nyelvek.
5/10 anonim válasza:
Ne menj gazdálkodás és menedzsment alapszakra, hasonlót végeztem, semmire nem jó, és a jövőben fognak kapkodni érte szerintem.
Valamilyen informatikai vagy pénzügyi, közgazdász (ami nem kereskedelem és marketing! :D) vagy mérnöki alapszakot válassz szerintem. Nagyon pici rá az esély, hogy ezekre + a nyelvtudásodra alapozva ne legyél jó helyzetben 5-10 év múlva a munkaerőpiacon.
7/10 anonim válasza:
Előző ez igaz, én is ezt javasoltam volna neki, de humán beallitotsaggal egy műszaki mérnöki szak maga a pokol tud lenni. A gazdasági ( kevésbé matekos ) diploma pedig egy fokkal még mindig jobb, mint az akármilyen diploma.
8/10 anonim válasza:
Humán beállítottsággal szerintem nem kell erőltetni az egyetemet, szakmunkásként is keresne annyit mint egy humános diplomával, kivéve ha nyelvszakra megy(nem angol-német) hanem különleges szakpár pl japán-angol, orosz-angol, akkor nagyobb cégek kapkodnának érte.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2018. máj. 26. 20:00
10/10 anonim válasza:
Tolmács(nem tudok sok infót),tanár(ez rosszul fizetett),jogász(nehéz,de jól kereshetsz). Most ezek jutottak eszembe. De van még bőven időd eldönteni. :) A 8-as idiótára meg ne figyelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!