Emelt szintű történelem érettségi 2018?
Gratulálok 20-as az nagyon szép eredmény! Én is ugyan ettől félek, hogy a szóbeli le fogja rontani. De remélem egy normális tételt fogok húzni és szerencsém lesz! :)
14-es voltam!
Én is meglepődtem az eredményen, az igazság az, hogy rosszabbra számítottam, mint 47. Bár nem vagyok nagyon megelégedve vele, amit azt illeti, sőt... De jobban sikerült, mint gondoltam.
Tudom, ez nem mentség, amit mondani (írni) fogok, de mindenképpen erős hátrányok:
Én egy szakma (asztalos) elvégzése után mentem érettségis osztályba, egyből 10.-ben kezdtem, vagyis egy év teljesen kiesett. Nem jártam külön felkészítőtanárhoz sem, csupán egyedül készültem fel rá, némi pillanatokban az iskolámban, mikor órákat helyettesítettek, a történelem-tanárom segítségét vettem igénybe, tőle is sokat tanultam, így nagyon sokat köszönhetek neki is. A másik bökkenő a dologban, hogy én a Felvidéken lakom, így teljesen más közegből csöppentem bele a magyar oktatásba.
Sok sikert a szóbelikhez nektek!
Igazából az én töritanárom csak felolvasta a könyvet a 4 év alatt, úgyhogy sokkal előrébb nem voltam vele. Fakton megkaptuk a tételeket kidolgozva, de ennyi. Nagyon vázlatosan és alig érthetően. Úgy képzeld el, mint egy rakat nevet és helyet. Én sokat gyakoroltam felkészítő könyvből és igazából most is könyvből tanulom a tételeket a szóbelire, de akkora hatalmas az anyag, hogy nagyon félek, hogy mi lesz (mellette dolgozom 10-12 órában, háztartást vezetek mert külön élek, még egy helyen dolgozom heti 2x2 órában és még KRESZ tanfolyamra is járok...). Nekem 8-án d.e 11 órakor lesz a szóbelim. Igazából abban tudok reménykedni, hogy jó tételt kapok vagy egy átlagos tételt jó forrásokkal, és nem a legszigorúbb tanárokkal.
Amúgy az sem baj, ha nem sikerül olyan jól a szóbeli, mert tuti felvesznek, de azért bántaná a lelkemet, ha lerontanám. Magyar-töri szakra megyek, tanárira. A rajz érettségim 84% lett, a matek 63%, a német 93%, a töri 77% és a magyar 95%
Én ma voltam szóbelizni. Szerintem a legkönnyebb tételt sikerült kihúznom: IV.Béla és a tatárjárás :)
14-es voltam
Akkor biztos szuper lesz 14-es, gratulálok! :)
Én holnap 11-kor leszek. Igazából egy tétel kivételével nekem mindegy mi lesz, bár azért vannak favoritok (pénzügyi és gazdasági ismeretek, gazdasági világválság, nácizmus stb..)
Nekem ma zajlott le.
Elég könnyű tételt húztam én is: Demográfiai változások Magyarországon a XVIII. századtól 1920-ig.
Elmondtam, amit tudtam, plusz még feltettek pár kérdést, és úgy érzem, hogy elég jól sikerült.
Többiek, ti mit húztatok?
Az eddigieknek gratulálok!!
25-ös neked sok sikert, majd írj, hogy mit húztál! :)
Kedves kérdező neked is gratulálok, tényleg jó tételt húztál arról lehetett beszélni bőven!
25-ös!
Sok sikert a holnapi napra! Engem is érdekel majd, milyen tételt húzol.
Köszönöm! Igen, valóban lehet beszélni arról, nekem 16 percet sikerült, szerintem annyira nem rossz idő az. Neked mennyi perc volt a felelet?
77%-os vagyok. Hát én a Demográfiai változások Magyarországon a XVIII. századtól 1920-ig tételt húztam, amit kb. 1x ha elolvastam. Összességében szerintem jól sikerült. Akiket hallottam, azoktól a végén még kérdeztek vagy 5-10 kérdést, tőlem kettőt amit már mondtam, csak valószínű nem elég pontosan (Lex Apponyira kérdeztek rá meg az 1868-as nemzetiségi törvényben az arányokra, amire a válasz 20% volt). Szóval reménykedek, hogy ez azt jelenti, hogy jó volt. Az időt nem tudom, eléggé nézték az órát, de nekem úgy 2 percnek tűnt :D
Szerintem előadásmódra vonnak le, mert így, hogy kevésbé voltam felkészült talán kicsit összeszedetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!