Hogyan tanuljam meg?
Jelenleg 9.osztályos vagyok.Általánosban szinte kitűnő voltam,szinte egyből megjegyeztem a dolgokat,viszont most nem megy.Főleg a földrajz nem megy.Nagyon elvagyok keseredve,rosszul érzem magam,hogy egy rohadt 3-ast úgy kell összekaparnom :/ Nem tudom,hogy mi történt velem.Egyszerűen nem tudom megjegyezni.Érdekes módon a többi tantárgy jól megy és megtudom jegyezni.
Órán sokat írunk és elég könnyen összekeverem a dolgokat (pl.éghajlatok).Fogalmam sincs,hogy mit csináljak,hogy hogyan tanuljam meg.Legszívesebben leugranék valahonnan,annyira szégyellem magam miatta.Egyszerűen már rettegek a dolgozatoktól,mert tudom,hogy úgy is elrontom és megint rossz jegyet kapok.
Valami tanács,hogy hogyan tanuljam meg ?Ti hogy tanultok,ha sok az anyag ?Hogyan jegyzitek meg ?
Szia! Ugyanennyi idős vagyok és ugyanez a problémám első félévben kettes voltam földrajzból pedig igazán jó tanárom van. Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem vagyunk jól beprogramozva a földrajzra de lehet hogy például a magyar jól megy. Sokkal nehezebb a kilencedikes anyag mint a nyolcadikos szóval soha ne mondd azt hogy "dehát nyolcadikban ebből ötös voltam". Próbálj meg MINDENT de ha nem megy akkor nem megy próbáld meg elfogadni. (Szerintem a 2.féléves anyag sokkal könyebb mint az 1.féléves már nekem is sikerült egy négyest összeszednem)
Sok sikert!❤😉
én mindig rákeresek a gépen, amit meg kell tanulni (pl. Európa térkép) kinyomtatom vakt és hogy minden rá van irva.
Éghajlatoknál rajzolni szoktam
Pl. Mediterrán (akkor lerajzolom az esőt a növényt) tehát amit kérdeznek és érdekes.
Sorba tanulok és nem össze-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!