Hogyan tanuljam meg a vakterkepet?
Figyelt kérdés
Már próbálkoztam több módszerrel, tobbszor lerajzolni, színekkel próbáltam memorizàlni de hiába. Gyakran írunk vakterkepes dolgozatokat, valami tuti módszer jól jonne2018. jan. 3. 22:32
1/4 anonim válasza:
Milyen módszerre gondolsz?
Kiírod a városokat, folyókat, stb-t, amit kérdezhet.
Azután elkezded vizualizálni magát a vaktérképet(Amin BEVANNAK JELÖLVE A FOLYÓK!!!! és az ORSZÁGHATÁR!!!!
Ezután minden egyes városhoz odaírod vagy megjegyzed, hogy az adott folyótól milyen irányba merre van kb.
Egyszerű példa:
Debrecen:
Azonnal tudod, hogy az ország KELETI RÉSZE!!! A tiszától keletre, viszonylag közel a határhoz. Viszonylag a jobb oldali határ vonalának a közepétől egy picit feljebb.
Voálá meg is van...
Így kell megtanulni.
2/4 A jó édes válasza:
A netes vaktérkép kvízek nagyon jó, s élvezetes gyakorlási lehetőséget nyújtanak.
3/4 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm! :)
2018. jan. 3. 22:48
4/4 anonim válasza:
Én mindig úgy csináltam, hogy a neten kerestem egy üres vaktérképet, amit kinyomtattam és utána magamnak bejelölgettem, beszámoztam a városokat, besatíroztam a területeket, megjelöltem a folyókat stb., attól függ, hogy mit kellett megtanulni (különböző jeleket, színeket használva) és a lap másik oldalára pedig a jelzéseknek megfelelően leírtam, hogy mi mit jelöl és mit kell róla tudni (nálunk mindig kellett tudni plusz infókat, hogy miről nevezetes, miért fontos vagy pl. töriből a csatákat stb.). Ezen gyakroltam, nézegettem, próbáltam memorizálni (szerintem könnyebb, ha pl. városokat kötöd valamihez pl. folyóhoz vagy határokhoz, úgy tekintesz a térképre mint valami puzzle-re és megjegyzed, hogy hol hogyan kanyarodnak a vonalak, hogyan áll össze az egész kép és minden pontot kötsz valamihez) majd ha már úgy éreztem, hogy nagyjából megy, akkor nyomtattam még egy üres vaktérképet és megoldottam, hogy lássam mennyire megy. Ha elsőre nem ment, akkor rápillantottam a segítségre, aztán megpróbáltam újra. Előbb-utóbb menni fog, szerintem ezt máshogyan nem igazán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!