Meg fogok bukni a töri érettségin?
4 évig nem tanultam semmit (szó szerint, ezt az eredményeim is alátámasztják), érettségi előtt egyetlen egyszer átpörgettem a 4 könyvet és így írtam 80%ot, pedig nekem sem tűnt úgy az itthoni feladatokból, hogy menni fog.
Aranyszabály: soha semmit ne hagyj üresen! Sosem tudhatod, hogy a javítótanár, aki nyilván nem akar neked rosszat, mire fog végül pontot adni, ha egy két pontos feladatból egy fél pontot kapsz, az is több a semminél. Szerintem direkt paráztatod magad, eldöntötted előre, hogy neked ez nem megy, meg a forrás nem segítség. Pedig sokszor a forrásban van benne a helyes válasz, őszintén semmi dolgod nincs, mint elolvasni a kérdést, aztán figyelmesen a forrást is. Vizsgaszituációban amúgy is figyelmesebb az ember, otthon nem biztos, hogy olyan alaposan olvasod el, ahogy kéne. Biztosan nem fogsz megbukni, pláne ha a többi tárggyal nincs baj,
"Viszont nekem itthon, nem jöttek elő a dolgok."
Pont ezt mondom én is. :D Itthon én is 30-50% között írtam az összeset, éles helyzetben pedig 88%. Nem értem miért, de éles helyzetben olyan dolgok jöttek elő a fejemből amikre szinte nem is emlékeztem hogy tanultam volna. Lehet az adrenalin, nem tudom.
Egy volt osztálytársam szinte bukásra állt töriből 12. osztályban a tanár csak azért engedte át hogy mégis letudjon érettségizni mert tudta hogy esszék mennek neki, kis próba érettségin jól szerepelt annak ellenére hogy bukásra állt, szóbeli tételekből mindig tudott felelni amikor számonkérés volt. Elmondom neked hogy a srác az elmúlt 4 évben nem ért el többet kettesnél, és bizony érettségin négyest hozott össze. Szóval nem lehetetlen.
A történelem az szinte egy mese, a múlt mikor mi volt, stb.... Nem egy annyira bonyolult dolog szerintem. Dátumokat én szoktam keveri az tény abban nem vagyok valami ügyes, de a történelem nem csak erről szól.
Nyugi!:D
Kettes voltam töriből négy évig. (2.00-2.4 átlagokkal)
Az írásbelim 40% lett, amit felhúztam 64%-ra, ami ugye négyes.
Nagyon féltem,rettegtem hogy nem lesz meg a kettes se. Mindenre adnak pontot, sok időd van, ott van az atlasz, forrás, ábra, akár tippelhetsz is. Nem fogsz megbukni, azt nehéz összehozni azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!