Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meg fogok bukni a töri érettsé...

Meg fogok bukni a töri érettségin?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan azt hallom, hogy a töri a legkönnyebb és, hogy minimális készüléssel is simán megvan a 80-90%. Sose volt az erossegem a töri, de azért tanultam a 4 év alatt. Viszont sokmindent elfelejtettem. Az elmúlt hetekben átnéztem, de nem mennek azok a feladattipusok amik az erettségin vannak. Sokszor rá se jövök melyik temakorrol van szó, mert annyira más jellegű, mint amikor a konyvből olvasom. A forrás nekem nem ér semmit. Én komolyan nem tudom megcsinálni. Az esszé még csak-csak, mert ott megvan a temakor és magamtól írok, de a valaszolgatos feladatok nem mennek. Pedig azt hittem, hogy fordítva lesz. Mit csinalhatok rosszul? Miért nem megy?
2018. máj. 5. 03:38
1 2
 1/18 Miss Endzsi ***** válasza:
91%
Én szerencsére fel tudtam húzni a szóbelivel. Nekem is nagyon nehéz volt, azt hittem meg fogok bukni, végül összesen olyan 78% lett, az írásbeli 65.
2018. máj. 5. 04:24
 2/18 anonim válasza:
82%
Végre egy kérdés, amit nem én írok ki ezzel kapcsolatban. De segíteni sajnos nem sokat tudok. A válaszolgatós feladatnál ezeket nézd át (mondjuk eterettsegizz.com) mert rengetegszer előfordulnak: Róma, Görögország, vallások(iszlám, zsidó, keresztény), felvilágosodás, Mátyás, magyar bevándorlás. Esszénél sokan azt mondták, hogy előfordulhat, hogy Trianon vagy a Reformáció lehet.
2018. máj. 5. 05:11
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a forrást mindenképp használd, van hogy arra külön pontot is kapsz
2018. máj. 5. 08:20
 4/18 A kérdező kommentje:

1# Azért nem nyugtattál meg, mert én megpróbáltam megcsinalni az előző éves feladatsorokat és nem ment. Maximum az ésszével tudok osszeszedni elég pontot.

Abban reménykedek.

2# Köszönöm a segítséget. Átneztem a témaköröket, ezzel nincs gond, de nem tudom te, hogy vagy vele. Én Sok feladatot könyv segítségével sem tudtam megcsinalni, mert egyáltalán nem úgy van benne vagy, mert magát a kerdest se értem. A forrásokkal mit kéne kezdenem? Nem jöttem rá, hogy azok a szovegreszletek, hogy lehetnek segitsegemre. De az abrakbol se tudok kiolvasni nagyjából semmit. Így nem megy. De ha azt mondanák, hogy beszéljek az ókori vallasokrol vagy a középkori varosokrol, IV. Béla vagy Mátyás uralkodasarol (de bármiről, amit láttam a feladatok között), akkor úgy szerintem menne minimalis hianyosagokkal.

Még abban reménykedek, hogy a szóbelin is javithatok a jegyen és mar a lényeg, hogy meglegyen az érettségi, de azért nem fog jolesni a kettes a többi tantárgy mellett, azokra tenyleg rengeteget készültem. A törire is próbáltam, de ennek nem látom az eredményét

2018. máj. 5. 08:50
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz megbukni, hiszen eddig sem bukdácsoltál. Ne hergeld bele magad, mert csak megnehezíted a dolgodat.

Pihend ki magad rendesen a vizsga előtt, reggelizz, ilyesmi, fizikailag legyél rendben, akkor menni fog.

2018. máj. 5. 09:01
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
En jovore fogoj erettsegizni, es sajnos nekem se megy a tori. Volt hogy 2es volt az evvegi jegyem. Iden felevkor negyesre felhuztam mert orarol orara keszultem es felelesekkel, kis dogakkal, tzkkel feljavitottam 4esre. Es volt egy kiserettsegim, minden evben van egeszen 9.tol, ami negy jegyet er es pont leviszi az atlagot. A lenyeg hogy tanultam, fogyeltem oran es egyes lett a vizsgam. Szoval nagyon rosszul erzem enis magam es felek nekem sose fog sikerulni es csak emiatt meg egyetemre se vennenek fel. Jo lenne ha valaki kivenne ezt a szart a kotelezo erettsegi tantargyakbol🙄🙄
2018. máj. 5. 10:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne ijedj meg attól ha nem mennek az előző évi feladatok. Én tavaly emelteztem töriből, azt hiszem 2012-ig visszamenőleg kitöltöttem akkor minden feladatsort. Ha jól emlékszem akkor maximum amit össze tudtam hozni az egy 50 valahány százalék volt, de írtam 33%-ot is az egyiken. Teljesen reménytelennek tűnt, emlékszem az írásbeli előtti este úgy feküdtem le aludni, hogy semmit nem tudok szinte. Aztán szóbelivel együtt lett 88%. :D Hihetetlen, de ha tanultál egy keveset is a 4-5 év alatt, meg mondjuk érettségi előtt átnéztél mindent, akkor rengeteg dolog vissza fog jönni éles helyzetben. Olyan dolgokra tudtam válaszolni amiket nem is tudtam, hogy tudok. :D Nem tudom miért, de éles helyzetben jobban előjönnek az infók a fejedből. Most persze rettegni fogsz attól, hogy nem így lesz, de majd meglátod, hogy igen.
2018. máj. 5. 10:45
 8/18 A kérdező kommentje:
Az utolsó választól egy kicsit megnyugodtam, mert sokszor hallom ezt, hogy az ember úgy érzi nem tud semmit, a vizsgán pedig elojonnek a dolgok. Csak én azt hittem, hogy ez azért van mert meglatja a feladatot, rajon, hogy megy neki ez a feladattipus és, hogy úgy nem is nehéz. Viszont nekem itthon, nem jöttek elő a dolgok. De ha másnál is volt így és az érettségi mégis jól sikerült, akkor remenykedek a legjobbakban:D
2018. máj. 5. 12:16
 9/18 anonim ***** válasza:
70%
Én élő példa vagyok rá hogy lehet 80 valahány százalékos matek érettségit írni (már nem emlékszem pontosan) és megbuni történelemből:)
2018. máj. 5. 12:17
 10/18 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Mi is csináltunk órán előzőket, mind egyes lett nekem. Valószínűleg az adrenalintól jobban teljesítettem. Lehet nálad is ez lesz, ne keseredj el teljesen.
2018. máj. 5. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!