Orvosi mellett hogyan tudnék pénzt keresni?
"Szakmai gyakorlatért fogsz kapni rendes fizetést is. "
Oszt' ugyan hol?:D Külföldön esetleg. Itthon bizony a nyári gyakorlatért szart sem fizetnek.
És egészen véletlenül nem kevered össze az orvostanhallgatókat a rezidensekkel? Mert szerintem igen. Én még egyetlen kórházról sem hallottam, hogy adott volna fizetést a kötelező nyári gyakorlatokért. Én sem kaptam anno egyik gyakorlatomért sem azok közül, amit Magyarországon végeztem, és a hallgatótársaim sem.
Németországban kaptam.
Hétvégén teszkópénztárazhatsz vagy segédápolóskodhatsz fillérekért. Vagy diákhitel. És csinálhatod azt is, mint én, hogy találsz egy területet, ami érdekel, sikeres vagy benne, és ösztöndíjakat kapsz (tanulmányi, köztársasági, kutatói) - én utolsó két évben gyakorlatilag ebből éltem.
Megértem az önérzetességet, de ha nem a szüleid kenyere múlik rajta, tedd félre. Én vállalom, félretettem, és végeztem summa cum laude, bedolgoztam magam egy jó helyre, így megtérült az "élősködés". Egyébként volt évfolyamtársam, aki dolgozott mellette, voltak olyanok, akiknek ez tök jól ment, de a dolgozók többsége nagy lemondások és kompromisszumok árán csinálta ezt. Nekem le kellett volna mondanom a plusz kutatói munkáról, ami révén jól fizető állást találtam, és amiből az ösztöndíjaim jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!