Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vettek fel egy középsuliba...

Nem vettek fel egy középsuliba sem, hogy zajlik egy rendkívüli felvételi eljárás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mivel jó tanuló vagyok, erős 4-es, így olyan iskolákat jelöltem meg, ami a képességeimnek megfelelő. De sajnos a felvételit nagyon nagyon elrontottam, így nem vettek fel egyik iskolába sem 😕 Èrdeklődni szeretnék, higy a rendkívúli felvételi eljárás során mennyire hirdetnek meg gimnáziumo helyeket? Vagy ha hirdetnek is, akkor arra a 2-3 helyre már megvan kit fognak berakni? Úgy olvastam többnyire szakközépiskolák, szakgimik hirdetnek ilyenkor meg helyeket....de ezek ugye többnyire 5 évesek, na meg persze én nem akarok sem fodrásznak, sem kertésznek tanulni, de nyilván ha nincs más választásom, ilyen helyeket kell megjelölnöm. Ilyenkor is megjelölhetek több helyet vagy csak egyet már?Illetve olvastam, hogy azonos pontszám esetén előnyben részesítik a hátrányos helyzetűeket, akinek rokona abba a szliba járt, illetve azokat is akik abban a városban laknak (én pl. Nyíregy mellett lakom, de ha nyíregyi sulit jelölök meg, a nyíregyiek előnyben vannak). Ez csak azonos pontszám esetén van így tényleg, vagy ha nem azonos a pontszám, ezek a jelentkezők akkor is előnyt élveznek, nem csak azonos pontszám esetén? Mikorra várható az iskolák listája, ahová hirdetnek meg helyeket?

Köszönöm előre is a segítő válaszokat! Kritikákat nem kérnék, elég baj ez nekem, hogy így jártam!

2018. ápr. 26. 09:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%

NE várj semmire!

Gyorsan csinálj a szüleiddel egy listát a környékbeli szóba jöhető sulikról, és azonnal kezdjétek el hívogatni őket. Ilyenkor már személyesen az igazgatóval kell megbeszélni a felvételedet!

2018. ápr. 26. 09:51
 2/21 anonim ***** válasza:
Szoktak gimik is lenni pótfelvételin, egyre kevesebb a diák...
2018. ápr. 26. 11:36
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Protekció!

A fellebbezésnél van esélyed!

A szüleid mihamarabb érdeklődjenek kinek van ismerőse a Tankerületben, ez így megy sajnos. Ha van, akkor bejutsz fellebbezéssel abba a gimibe ahová szeretnél.

2018. ápr. 26. 15:22
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igazából gondoltam, hogy protekció, de sajnos mint írtam, több km-re vannak jobb iskolák, és sajnos nemhogy kapcsolat, de még rokon sem lakik abban a városban. Még az osztálfőnökkel fognak beszélni a szüleim, hogy ő nem e tud valami kapcsolatot, vagy segíteni valahogy 😊
2018. ápr. 26. 17:14
 5/21 anonim ***** válasza:

Most hirdették meg a középiskolák az üres férőhelyeket. Rengeteg van, nézzetek körül.

[link]

2018. ápr. 27. 13:14
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 😊 Nagyon aranyos vagy!! Gondolom érdemes minél hamarabb, még a jelentkezés előtt felkeresni az iskolákat, mert a jó helyeket hamar befoglalják....bár a protekciósok már lehet be is foglalták. Esetleg arról tud valaki valamit, hogy tényleg előnyben részesítik a hátrán os helyzetűeket és a helyi lakosokat, vagy ez csak azonos pontszám esetén van így? Illetve ha valahol van szóbrli felvételi követelmèny, akkor ott szóban fel is kell készülni, vagy itt már csak a jegyeket ès központi felvételit néznek?
2018. ápr. 27. 17:42
 7/21 anonim ***** válasza:
Az utolsó kérdéseidre sajnos nem tudom a választ, szerdán mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot az iskolákkal ahol van hely, ők biztosan megmondják majd mi a teendő. Én úgy tartom logikusnak, ahol volt szóbeli, ott most is lesz, így tud dönteni az iskola, hogy felvesz-e. Nagyon drukkolok neked, mindenképpen írd meg mi lett.
2018. ápr. 28. 17:11
 8/21 A kérdező kommentje:
Megírom mindenképp! 😊 Bár péntektől hamarabb nem tudunk bejutni sulikba beszélni az igazgatókkal, de remélem még nem lesz késő 😊 Esetleg ha valaki bepróbálkozik az iskolákba a héten, írhat bátran, hogy mennyire vannak már befoglalva a helyek 😊
2018. ápr. 30. 19:13
 9/21 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes a rendkívüli felvételi eljárás során bebiztosítani magam egy sulival? Most megfellebbeztem minden sulit, ahová nem vettek fel és azt mondták, valamelyikbe úgyis elfogadják a fellebbezésem...mert ugye a rendkívüli felvételi csak 18.-ig tart, viszont a fellebezésről eredményt csak júni elején küldenek....
2018. máj. 12. 13:49
 10/21 anonim ***** válasza:
Én bebiztosítanám magam. Mert ha véletlenül egyik suli sem fogadja el a fellebbezésedet, akkor már nem tudsz csinálni semmit.
2018. máj. 12. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!