Nem vettek fel egy középsuliba sem, hogy zajlik egy rendkívüli felvételi eljárás?
Sziasztok! Mivel jó tanuló vagyok, erős 4-es, így olyan iskolákat jelöltem meg, ami a képességeimnek megfelelő. De sajnos a felvételit nagyon nagyon elrontottam, így nem vettek fel egyik iskolába sem 😕 Èrdeklődni szeretnék, higy a rendkívúli felvételi eljárás során mennyire hirdetnek meg gimnáziumo helyeket? Vagy ha hirdetnek is, akkor arra a 2-3 helyre már megvan kit fognak berakni? Úgy olvastam többnyire szakközépiskolák, szakgimik hirdetnek ilyenkor meg helyeket....de ezek ugye többnyire 5 évesek, na meg persze én nem akarok sem fodrásznak, sem kertésznek tanulni, de nyilván ha nincs más választásom, ilyen helyeket kell megjelölnöm. Ilyenkor is megjelölhetek több helyet vagy csak egyet már?Illetve olvastam, hogy azonos pontszám esetén előnyben részesítik a hátrányos helyzetűeket, akinek rokona abba a szliba járt, illetve azokat is akik abban a városban laknak (én pl. Nyíregy mellett lakom, de ha nyíregyi sulit jelölök meg, a nyíregyiek előnyben vannak). Ez csak azonos pontszám esetén van így tényleg, vagy ha nem azonos a pontszám, ezek a jelentkezők akkor is előnyt élveznek, nem csak azonos pontszám esetén? Mikorra várható az iskolák listája, ahová hirdetnek meg helyeket?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat! Kritikákat nem kérnék, elég baj ez nekem, hogy így jártam!
NE várj semmire!
Gyorsan csinálj a szüleiddel egy listát a környékbeli szóba jöhető sulikról, és azonnal kezdjétek el hívogatni őket. Ilyenkor már személyesen az igazgatóval kell megbeszélni a felvételedet!
Protekció!
A fellebbezésnél van esélyed!
A szüleid mihamarabb érdeklődjenek kinek van ismerőse a Tankerületben, ez így megy sajnos. Ha van, akkor bejutsz fellebbezéssel abba a gimibe ahová szeretnél.
Most hirdették meg a középiskolák az üres férőhelyeket. Rengeteg van, nézzetek körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!