Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit tettetek ilyen helyzetben?

Ti mit tettetek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Leginkább azon emberek válaszaira lennék kíváncsi, akik jártak vagy jelenleg is hasonló cipőben vannak.

21 éves vagyok és még tanulok.

A baj ott kezdődött, hogy a családban presztizs-kérdés az egyetemi végzettség, úgy hogy szülői és nagyszülői nyomásra kötelező lenne diplomát szereznem, holott engem jobban megmozgat a munka és az önálló élet gondolata. Pedzegették is, hogy ha ott merem hagyni az egyetemet, akkor az ő támogatásukra tovább ne számítsak. Konkrétan arra lennék kíváncsi, nektek mi volt az a pont, hogy a sok 'ha'-ból tettek lettek? És azóta mennyivel jobb/rosszabb a helyzet?

2018. ápr. 20. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Sosem értettem az ilyen szülőket. Egy egyetemi végzettség nem garancia arra, hogy jó és jól fizető állásod lesz. Főleg, mert kényszerből csinálod. Ebből jó nem sülhet ki, vagy nagyon kicsi az esély rá. Talán ha szereted a szakot... De Te magad is mondod, h nem ez az irány, amerre szeretnél menni... Én nem hagynám ezt. Nem tudom mennyire vagy anyagilag rájuk szorulva, mert nyilván megnehezíti a dolgod, ha Ők tartnanak el. De akkor sem hiszem, h ennek oknak kellene lenni, és megszabhassák, hogy mit csinálj.

Én voltam ilyen helyzetben. Senki nem állt mellettem, amikor közöltem, hogy átmegyek egy másik szakra. Veszekedtek állandóan velem. Aztán megtettem a hátuk mögött. Felnőtt vagy, nem kell anya-apa aláírása semmihez.

Egy ideig még felemlegették, én kitartottam a saját akaratom mellett és tudod mi történt?Beismerték, h valszeg jól tettem... Igaz nem egyből, és volt sok vita az elején. De akkor sem tartom helyesnek, ha valakinek meg akarják mondani, mit tanuljon!

Szakmád legyen, és tanuld ki jól!Lehet jobban jarsz, mint egy zoknik alatt tárolt diplomával!

2018. ápr. 21. 08:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Úgy vettem észre, miután sok embert megkérdeztem erről, hogy az emberek 2 csoportba oszthatóak. Az egyik az a csoport, amibe a szüleim tartoznak, a másik, amibe akár Te is. Igen nem kell az aláírásuk, de azt éreztetik velem, hogy amíg itthon élek, ők tartanak el, sajnos nincs ilyen opcióm. Anyagiakban teljesen rájuk vagyok szorulva, az alkalmi egyetem melletti munkából nem lehetne megélni, külön költözni.
2018. ápr. 22. 22:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálam hasonló helyzet volt csak gimnáziumban. Szülök nagyon erőltették hogy rendvédelmi iskola mert egy férfinak rendőrnek kell lennie stb...tudod a szokásos bemagyarázós duma. 2 évet ott töltöttem de az osztálytársak is kibírhatatlanok voltak és a tanárok is. Ahogy felhoztam azt hogy iskolát akarok váltani egyből mit képzelek meg nem én döntőm el hogy hova járok...aztán odáig fajult a dolog hogy a rendvédelmi tanár aki az egyik ok volt ami miatt váltani szerettem volna az egyik gyakorlati/tesi órán megrúgott de úgy hogy nyoma is megmaradt. Szüleimnek megmutattam másnap írattak is át. Szóval ja, amihez nincs kedved azt ne csináld, főleg ne egyetemet.
2018. máj. 3. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!