Magyar érettségin tényleg van segítség?
Azt hallottam, hogy vannak könyvek (amiket ugye lehet használni:D), és a költők életét ebből ki tudjuk írni.
Igaz ez?
Köszi!
szöveggyűjteményt adnak általában: abban ugye csak a születés és az elhalálozás van bent
ha szerencsés vagy és kötetet adnak abban általában van életrajzi rész.. ha elég leleményes vagy onnan kinézed de én nem alapoznék erre
Köszönöm a gyors válaszokat!:D
Nálunk meg azt mondták, hogy nem kapunk szöveggyűjteményt...
Én meg magolom a verselemzést... váááá
Szerintem azért mondták, hogy nem kapsz, hogy megtanuld... :D
Amúgy, én úgy vagyok magyarból, hogy azokat tanulom meg nagyon, amihez nem kapok szöveggyűjteményt... Pl. a Bánk bán-t muszáj rendesen megtanulnom, mert ahhoz nem adnak semmilyen segítséget, meg a Flaubert: Bovaryné, Mikszáth parasztábrázolása, stb..., ezekhez semmi nem lesz... A többit elolvasom párszor, és kész.
Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy magyarból valaki 3-asnál rosszabb jegyet kapjon. Én mindig bukásra álltam, mert ki nem állhattam a magyart, és a tanárom megmondta, hogy "Norbert, ilyen hozzáállással nem lesz érettségije"!!! Nem a *** nem, öreg (magamban)!!xDD. Saját szavaimmal összehasonlítottam a 2 megadott verset érettségin és láss csodát 3ast kaptam. Röhej ez az érettségi, szóval nem idegeskedj azon, hogy milyen segítséget kapsz, mert magyarból nálam hülyébb nem lehetsz!!
(Azóta diplomám is van :P)
A kötelező olvasmányokat 1x-2x elolvastam, már tudom is, de a verselemzés... a halálom! De ha lehet használni szgy.-t, akkor talán nekem is fog sikerülni.:D
Egyébként egyszer én is majdnem megbuktam!
Sajnos utál a magyar tanárom, és félek, hogy szivatni fog most is (mint mindig). De azzal nyugtatom magam, hogy: "Nem akar plusz munkát magának a nyári szünetre". XD
Köszi mindenkinek! :D
Eddig úgy gondoltam, hogy nem buktat meg, csak jól megszivat még egyszer utoljára... De ha így is lesz, kit érdekel?? Csak engedjen át!:D
Most már lenyugodtam! :D
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!