Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségin tényleg van...

Magyar érettségin tényleg van segítség?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy vannak könyvek (amiket ugye lehet használni:D), és a költők életét ebből ki tudjuk írni.

Igaz ez?

Köszi!

2010. jún. 12. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még ilyenről nem hallottam.Verselemzéshez nyilván kapsz szöveggyűjteményt,de könyvet azt nem.
2010. jún. 12. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

szöveggyűjteményt adnak általában: abban ugye csak a születés és az elhalálozás van bent

ha szerencsés vagy és kötetet adnak abban általában van életrajzi rész.. ha elég leleményes vagy onnan kinézed de én nem alapoznék erre

2010. jún. 12. 22:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!:D

Nálunk meg azt mondták, hogy nem kapunk szöveggyűjteményt...

Én meg magolom a verselemzést... váááá

2010. jún. 12. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Verselemzés csak irásbelin volt... Nincs szóbeliban, vagyis nekünk nincs ilyen tétel hogy verselemzés
2010. jún. 12. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért mondták, hogy nem kapsz, hogy megtanuld... :D

Amúgy, én úgy vagyok magyarból, hogy azokat tanulom meg nagyon, amihez nem kapok szöveggyűjteményt... Pl. a Bánk bán-t muszáj rendesen megtanulnom, mert ahhoz nem adnak semmilyen segítséget, meg a Flaubert: Bovaryné, Mikszáth parasztábrázolása, stb..., ezekhez semmi nem lesz... A többit elolvasom párszor, és kész.

2010. jún. 12. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy magyarból valaki 3-asnál rosszabb jegyet kapjon. Én mindig bukásra álltam, mert ki nem állhattam a magyart, és a tanárom megmondta, hogy "Norbert, ilyen hozzáállással nem lesz érettségije"!!! Nem a *** nem, öreg (magamban)!!xDD. Saját szavaimmal összehasonlítottam a 2 megadott verset érettségin és láss csodát 3ast kaptam. Röhej ez az érettségi, szóval nem idegeskedj azon, hogy milyen segítséget kapsz, mert magyarból nálam hülyébb nem lehetsz!!

(Azóta diplomám is van :P)

2010. jún. 12. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:

A kötelező olvasmányokat 1x-2x elolvastam, már tudom is, de a verselemzés... a halálom! De ha lehet használni szgy.-t, akkor talán nekem is fog sikerülni.:D

Egyébként egyszer én is majdnem megbuktam!

Sajnos utál a magyar tanárom, és félek, hogy szivatni fog most is (mint mindig). De azzal nyugtatom magam, hogy: "Nem akar plusz munkát magának a nyári szünetre". XD

Köszi mindenkinek! :D

2010. jún. 12. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem hogy szivatni fog,mert az neki is szégyen ha nem megy át a saját diákja
2010. jún. 12. 23:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Eddig úgy gondoltam, hogy nem buktat meg, csak jól megszivat még egyszer utoljára... De ha így is lesz, kit érdekel?? Csak engedjen át!:D

Most már lenyugodtam! :D

Köszi! :)

2010. jún. 12. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!