Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek kb.390 pont elég...

Szerintetek kb.390 pont elég lesz, hogy felvegyenek Szegedre anglisztikára?

Figyelt kérdés
Tavaly 349 volt a ponthatár, de ez mondjuk nem jelent semmit...
2010. jún. 12. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Biztos elég, de jobban járnál ha valami normális szakmát szereznél. Sok diplomás ismerősöm munkanélküli, vagy, olyan munkát végeznek, amihez nem kell képesités...
2010. jún. 12. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
tavaly 349 volt a ponthatár, tehát sztem igen :)
2010. jún. 12. 17:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, remélem így lesz. :)
2010. jún. 12. 18:21
 4/7 anonim ***** válasza:
A ponthatárok attól függenek, hogy mennyien jelentkeznek az adott képzésre. Inkább azt nézd meg, hogy van-e túljelentkezés, és ha igen , akkor az milyen mértékű. Nyilván ha sokan jelentkeznek akkor a ponthatárt emelik (és nem is kevéssel). Nálunk is volt olyan ember tavaly akinek a tavaly előtti ponthatáron felül plusz 50 pontja volt , és 65-tel emelték a szakot, így nem vették fel szegényt. Nem ijesztgetni akarlak, csak, hogy lásd reálisan.
2010. jún. 12. 18:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Megnéztem a felvi statisztikát, ott ezt találtam:

Szegedre, anglisztikára összesen 350-en jelentkeztek, ebből 128-nak első a sorrendben. Annak is utánanéztem, hogy anglisztikára összesen max. 150 embert tudnak felvenni. Ezek alapján milyen következtetést lehet levonni?

2010. jún. 12. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Na most ugye először majd az egyetemen megnézik annak a 128 embernek a pontjait, utána a többi 222-nek és úgy állítják fel a ponthatárt, hogy ezeket rangsorolják és a 150. "legrosszabb" pontú ember pontja lesz a ponthatár. Remélem érthető.

Túljelentkezés első helyen megjelöltek közt nincs, ami bíztató, mert reménykedhetsz, hogy a többit felveszik az első helyére és így véletlen sem kerülnek be a rangsorba, de az anglisztika alapból népszerű, az SZTE is az (egyébként én is SZTE-s vagyok :) )szóval szerintem emelni fognak a ponthatáron, de te még beleférsz. Ált. ritka a nagy ponthatár emelés, nyugi. Szurkolok neked mert az SZTE tényleg jó suli :-)

2010. jún. 12. 18:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm! :)
2010. jún. 12. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!