Szerintetek hogy marad meg legjobban a tanult anyag, ha hangosan mondogatom és úgy próbálom memorizálni, vagy ha magamban olvasgatom? Nyilván egyéntől függ, azért kiváncsi vagyok ti hogyan tanultok.
Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 14:20
1/6 anonim válasza:
Én a fülemet befogva, halkan olvastam. Sokkal jobban megmaradt, mintha magamban olvastam volna, és a gondolataim sem kalandoztak el. Nekem ez a módszer vált be, de tényleg egyénfüggő.
2/6 anonim válasza:
Én akkor szeretek tanulni, ha senki sincs itthon, és mondhatom hangosan:)
Elolvasom (azt inkább magamban) és megpróbálom elmondani. Mintha magyaráznám vkinek:D
3/6 anonim válasza:
Hangosan szoktam tanulni... Anyu múltkor megkérdezte, hogy mi bajom van, beszélek magamban? :D Mondom nem, csak én így tanulok... :) Egyből megörült... :DDD
4/6 anonim válasza:
Én csak azt tudom megjegyezni, amit leírok, szóval én mindenből jegyzeteket készítek, még a jegyzet jegyzetéből is :D
5/6 anonim válasza:
Teljesen mindegy. Vizsgálatok is kimutatták, hogy gyakorlatilag nincs jelentősége annak, hogy hangosan vagy magadban tanulsz, mivel ha magadban mondod az anyagot, akkor te magad úgyis "hallod" amit mondasz.
6/6 anonim válasza:
Elsőnek elolvasom aztán felmondom bekezdésenként aztán az egészet. Nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!