Kémia versenyre szeretnék menni, és az az egyik témakör, hogy mindennapos kémia. Ez alatt mit ért? És a neten hol van ilyen anyag?
A hétköznapi(mindennapos) kémiába kb ezek tartoznak:
Energiaforrásaink
üzemanyagok
tápanyagok
építőanyagok
porcelán, finomkerámia, üveg
Műanyagok
Háztartási vegyszerek
Nem tudom, hogy hanyadikos vagy, ez a 8.-os kémiában szerepel.
14/L
9.-est nem tudom, 7. osztályban pedig csak mindennapi anyagaink van.
Ami ilyen, hogy levegő, annak szennyeződései és védelme, víz, oldatok, keverékek és oldatok szétválasztása, égés és tűzoltás, oldatok töménysége, meg a víz alkotórészei.
Remélem tudtam neked segíteni :)
Szia! :) még mindig én vagyok :)
Hetedik osztályban szakkörre jártam végig, és idén is.
Igazából felkészítő tanár segítségével, attól függ milyen kémiaversenyre készülsz, én ajánlom neked a mozaik tankönyveket, illetve a nemzetit, egymással kombinálva.
Kémiaverseny eredményeim:
Háziverseny 1.hely
Kistérségi verseny 1. hely
Hevesy György 1.hely
Curie kémia területi 1. hely
Szent-Györgyi Albert kémiaverseny 1. hely
Curie országos 15. hely :)
Szóval voltam egy-kettőn :) Persze ez nagyon kemény munka volt
A curie felépítése... hát elég bonyolult. 2/3 része elmélet, a maradék számítás... A Hevesy annyival könnyebb, hogy ott inkább számítások vannak, viszont nagyon sok az összetett feladat.
Szerintem a curie-re seggelni kell, nemkicsit, nagyon. Tanulni pedig tényleg a mozaikos könyvből tanulj, annak kb az első 70oldal, ami kell a levelezőig, utána a területin szinte minden, de csak belekukucskálással, az országoson pedig minden, és elég részletesen. Amúgy melyik területi részhez tartozol? :) Szolnoki? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!