A tanár tehet kárt a diákok -nem a tanuláshoz szükséges- tárgyaiban?
Egy tanár azt mondta, hogy lazán átszúrhatná a laptop képernyőjét, nem tehetnénk semmit.
Illetve, ha valaki az iskolában tölti a telefonját elvágja a vezetéket, de a fülhallgató kábelére is mondta már.
Ez nem ütközik semmilyen törvénybe?
Azt tudom, hogy az Nktv. 25. §(3) szerint a bekövetkezett kárért a nevelési-oktatási intézmény nem felel.
Csupán kérdés, nem vagyok érintett.
Azokért az eszközökért felelős az intézmény, amelyek az oktatásodhoz szükségesek.
Minden eszköz ami az oktatáshoz nem szükséges, nem kapcsolódik hozzá, azért az adott intézmény nem felelős.
Az, hogy mely eszközök tartoznak ide, azt az adott intézmény házirendjében, szervezeti működési szabályzatában találhatod meg. Ha ti, mint diákok nem vagytok elégedettek, akkor van beleszólásotok a helyi iskolai diákönkormányzat által, és kezdeményezhettek bizonyos dolgok kivételét- vagy beleírását.
Ezen eszközök leginkább mobiltelefonra, laptopra, tabletre, ékszerekre, órákra érvényesek, és ezeket nagyon nem szereti egyik intézmény sem ha behozod. Kevés intézmény van, aki felelősséget vállal értük. Sőt igazából én csak magánintézményeket tudok így hirtelen, a többi csak eltűri, csak saját felelősségre lehet nálad.
"Azokért az eszközökért felelős az intézmény, amelyek az oktatásodhoz szükségesek. "
A kérdés nem erről szól.
Természetesen nem tehet kárt a tulajdonodban. A szándékos rongálásért mint magánember felel.
Köszönöm a válaszokat, sejtettem, hogy magánemberként lehet következménye.
Sajnos ilyen a tanár, általában fenyegeti is a diákokat hogy megüti ha valami olyant mond.
De egyébként nagyon jól el lehet vele beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!