Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemista vagyok. Hogyan...

Egyetemista vagyok. Hogyan motiváljam magam? Tanulási tippek?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, másodéves. Vannak olyan tantárgyak, amik már az elejétől fogva érdekelnek, azokra szívesen szánok időt de vannak olyanok, amik egyszer érdekelnek, máskor nem igazán és ingadozik a motivációm. Nyelvszakra járok, például az irodalom már régóta érdekel, és szívesen hozzáolvasgatok akár órán kívül is. A nyelvtan és a nyelvészet viszont hol érdekel, hol nem. A nyelvtannal kapcsolatban néha az is zavar hogy olyan monoton... vagy például ha a tanár magyaráz valamit az órán, akkor az leköti a figyelmem de ha otthon egyedül neki kell ülni, az már nehéz.Ez normális, hogy valami egyszer érdekel, aztán nem?

A másik, hogy szívesen csinálnék valami pluszt, például olvasnék a szakdolgozatomhoz, vagy olvasgatnék engem érdeklő témákról, mennék el egy versenyre, fordítgatnék ami tetszik vagy ehhez hasonlók de az órai anyaghoz meg nincs annyi motivációm mint ezekhez. Úgy érzem néha, hogy én valami "különlegesebb" dolgot akarnék csinálni.

Hogyan szerezzek motivációt?

Volt már más is ilyen helyzetben?

Ha lehet, a két kérdésre külön tippet adjatok.

2018. márc. 3. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az a motiváció, hogy meg akarod szerezni a diplomádat, hogy később (nagyjából) azzal foglalkozhass, amivel akarsz. Ha nem szerzed meg, ez a vágyad lehet, hogy nem fog sikerülni.

Igen más is volt, és van ilyen helyzetben. Az általános iskolások, a középiskolások, és az egyetemisták között egyaránt sokan vannak, akiket nem érdekel a tanulmányaik egy része, vagy akár azok egésze.

2018. márc. 3. 14:40
 2/3 TappancsMancs ***** válasza:
84%
Olvass hozzá! Nekem jobban ment amikor többet tudtam mint a tananyag.
2018. márc. 3. 14:48
 3/3 anonim ***** válasza:
A legjobb motiváció: Ha akarsz diplomát, az összes tárgyat teljesíted, ergo tanulsz rá. :)
2018. márc. 4. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!