Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Irodalom középszintű érettségi...

Irodalom középszintű érettségire, hogy készüljek fel?

Figyelt kérdés
A szövegértésre tudom, hogy nem lehet készülni de a szövegalkotási feladatra mi alapján vagy melyik szövegalkotási formákat kell legjobban tudni?

2018. febr. 26. 15:19
 1/4 anonim válasza:
48%
Igen.
2018. febr. 26. 16:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire megy neked a magyar, de őszintén szólva... Nem igen lehet erre készülni. Én legalábbis nem tudtam, mit tudnék rá. :D 5-ös voltam egyébként mindig is, de pl. kötelezőket ritkán olvastam el, szóval, akitől olyan tanácsokat kaptam, hogy gyúrj rá a kötelezőkre, meg amik a könyvben vannak versek, novellák, stb... Hát... :D

Ha esetleg szeretnél mégis csinálni valamit, akkor nézd át az eddigi magyar érettségiket, amiket tudsz, oldd meg. A helyesírást is nézd át meg gyakorold, ha esetleg nem megy, az én időmben az esszénél pontozták azt is.

Egyébként 90 %-os lett a magyarom. :-) Nem para, menni fog.

2018. febr. 26. 19:23
 3/4 A kérdező kommentje:
És melyik szövegalkottási formák gyakoriak? Amit legjobban kell tudni és alkalmazni is ?
2018. febr. 26. 22:03
 4/4 anonim ***** válasza:

"Irodalom középszintű érettségire, hogy készüljek fel?"

Csináld 4, 6 vagy 8 éven át azt, amit a magyartanárod mond.

"A szövegértésre tudom, hogy nem lehet készülni"

Dehogynem lehet. Pl. azzal, ha sokat olvasol.

2018. febr. 27. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!