Irodalom középszintű irásbeli érettségire hogyan készüljek fel?
Figyelt kérdés
Irodalom érettségire mit lenne érdemes meg tanulni azon kivül, hogy a szövegértését meg tudom csinálni, és novellát is tudok elemezni (nem a legjobban de megtudom csinálni)2018. febr. 24. 14:58
1/9 anonim válasza:
Vers elemzés tudtommal 2 kötelező egy novella és egy verselemzés
2/9 anonim válasza:
Oldd meg az előző évek feladatait, gyakorolj minél többet
3/9 A kérdező kommentje:
És verselemzést vagy vers összehasonlítást hogyan kell irni? Órán sose csináltunk csak házi volt és sose tudtam hogy hogyan kell
2018. febr. 24. 15:18
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm és a novella elemzésnek is vannak ilyen szempontjai sose úgy csináltam
És az érettségin még milyen szöveg alkotási forma fordulhat elő?
2018. febr. 24. 18:23
6/9 anonim válasza:
A novellaelemzés szempontjait is megtalálod a neten.
Az első részben a szövegértés után vagy egy érvélést vagy egy kérvényt, felszólalást, motivációs levelet stb. kell írni, ez a gyakorlati szövegalkotás. A második részben a verselemzés (lehet összehasonlító is) vagy novellaelemzés, ezek közül is választhatsz.
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor az első szövegalkotás az valami nyelvtani szövegtípus?
2018. febr. 24. 19:39
9/9 A kérdező kommentje:
Akkor az menni fog csak a hosszú nem biztos
2018. febr. 24. 20:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!