Történelem középszintű érettségire felkészülés?
Azt tudom :D de nyilván azon kivül is lehet más témakör, király vagy mit tudom én :D
Hogy igy melyiket lenne érdemes megnézni a szóbeli tételeken kivül?
Én azt javaslom, hogy először az írásbelire való felkészülésre koncentrálj. Az írásbelire történő készülés megkezdése előtt tanulmányozd át az erre (is) vonatkozó alábbi dokumentumot a 8–13. oldalig, ugyanis itt információt kapsz arról, hogy középszinten milyen témakörök kerülhetnek elő: [link]
Ha ez megvan, akkor érdemes megbízható forrásokból összeszedni e témakörök kidolgozott verzióját. Megteheted, hogy a négy évfolyam tankönyveiből kijelölöd e részeket, s tanulmányozod őket, vagy akár vehetsz olyan érettségire felkészítő kiadványokat, könyveket, amelyekben csak ezen témakörök vannak kidolgozva, tehát ez esetben egyrészt mindent egy helyen megtalálsz, másrészt pedig ezek megbízhatóak is. Az internetet is használhatod természetesen, bár kérdés, hogy valóban megbízható anyagokra bukkansz-e – lehet, hogy ezt nem tudod eldönteni, megítélni, s esetleg olyan kidolgozott témákat találsz, amelyek tele vannak hibával, esetleg hiányosak stb.
Mindeközben elkezdheted oldogatni a korábbi évek feladatsorait, s megoldásaidat a hozzájuk tartozó javítási útmutatók alapján ellenőrizni. A korábbi évek feladatsorait és megoldási útmutatóit megtalálod az alábbi weboldalon: [link]
Ha megvolt az írásbeli érettségi, (de akár előtte is) nekiállhatsz tanulni a szóbeli témaköröket, amelyek listáját a történelemtanárod bocsát az osztály rendelkezésére. Ezek kidolgozásához – akárcsak az írásbelivel kapcsolatban említettem – használhatod a tankönyveket, az érettségire felkészítő kiadványok valamelyikét vagy pedig az internetet (én az első kettőt tanácsolom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!