Miért erőltetik mindenkinek az érettségit, ha egyszer diplomával se tud mindenki elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2018. febr. 21. 17:55
11/14 anonim válasza:
Kellenek nyilván pékek, varrónők meg hasonlók is, sokan vannak akik nem tanulnak tovább, mindenkinek a saját joga eldönteni. Ezzel szemben kevés diplomás dolgozik gyárban szalag mellett, aki mégis az nagyon benézte a szakot és/vagy nem ért hozzá csak átcsúszkált valahogy. Azért erőltetik az érettségit, mert egyre több munkához kell, ha nem is akarsz irodista lenni érettségi nélkül egy csomó szakmát se végezhetsz el. Illetve abból indulnak ki hátha nagyobb terveid vannak, mint minimálbéren tengődni 40 évig. Főleg amilyen tempóban gépesítenek egyre kevesebb betanított munkás kell, mert lassan gépek megcsinálnak mindent, csak néhány ember kell felügyelni melléjük.
12/14 anonim válasza:
Ezt mondtam én is, miért pontozol le? Kell a gyári munkás, és ha az akarsz lenni, legyél! Miért kellene érettségi mindenkinek? Nem kell! Ha nem akarod, ne csináld! Lenézni? Mit? Úgy élsz, ahogy akarsz! Én nem akarok gyári munkás lenni és 30 év alatt összerakni egy autóra valót. De ha neked ez megfelel, akkor ki vagyok én, hogy lebeszéljelek róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!