Miért erőltetik mindenkinek az érettségit, ha egyszer diplomával se tud mindenki elhelyezkedni?
Az érettségi amolyan alap. Sok helyen már takarítónőt is érettségizettet keresnek.
Persze, anélkül is lehet boldogulni, de ahhoz nagyon jó szakma kell! Egy önállóan dolgozni tudó jó szakember agyonra keresheti magát valóban. De ha később tovább akar lépni, ahhoz elengedhetetlen.
Pont nálunk van most egy srác, aki nagyon jó CNC szakmunkás. A cég támogatja, ha valaki tanulni szeretne, most is van párhuzamosan technológus, illetve CNC programozói képzés, ő is szeretett volna menni, de ezek már érettségihez kötött képzések.
#5: nem nézem le a gyári munkát, én is gyárban dolgozok, a munkások termelik ki az én fizetéseket is! De látom, mennyit dolgoznak, és mennyit keresnek!
Annyit visznek haza, mint én. Csak ők a melegben, olajban, 12 órás munkarendben, hétvégén is dolgozva, tehát éjszakai és vasárnapi pótlékkal együtt.
Én meg hétfőtől péntekig, 8-16:30-ig, a munkaidőn 80%-át irodában ülve. Senki nem stopperolja, meddig ebédelek. WC-re meg akkor megyek, amikor kell, és nem akkor, amikor végre levált valaki!
És ez az, ami nem mindegy...
* 12 óráznak vagy szombaton is dolgoznak
Amúgy biztos jó lehet 2-3 hétig úgy dolgozni hogy sak 1-1 szabad napod van. De egyetértek egy korábbi hozzászólással, valakinek ezeket a munkákat is meg kell csinálnia.
#9: ez azokra igaz, akik nem nézik, mennyire piacképes az, amit tanulnak, én is ismerek ilyet. Illetve azokra, akik nem értenek ahhoz, amit csinálnak, vagy nem tudják, milyen területen lenne sikerük.
Én gépészmérnöknek tanulok, ez hiányszakma. Évek óta hasonló munkakörben dolgozok, diploma után a jelenlegi munkahelyemen kapok mérnöki pozíciót, ennek érdekében a tanulmányaimat is támogatják.
Hány gépészmérnököt ismersz, aki a vendéglátásban tolja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!