Érettségi után arra a kis időre még kötelező maradni, vagy amint leérettségiztem már mehetek bármerre? Ha valaki 11. ben otthagyná a sulit (gimi) később le tehetne érettségit? Ha igen akkor milyen végzettsége lenne úgy?
Jelenleg 11.es vagyok és semmi kedvem a sulihoz, érettségiznék lefele( legalább az legyen meg) aztán húznék a f..-ba..
Lehetőleg mellőzük azt ami nem ide való.. engem csupán a kérdéseimre a válasz érdekel
Először elballagsz, aztán leérettségizel. Szóval az érettségi után nincs már semmi. Hacsak nem olyan suliba jársz, ahol +1 évvel szakmát is adnak, de az nem kötelező.
Ha érettségi előtt hagyod ott a sulit, akkor 8 általánosod lesz, ami ugye sehova nem túl jó belépő:( - Igen, megvan a 10. osztályod, ha végigcsinálod ezt az évet, akkor a 11. is, de ez csak akkor számít, ha valamilyen felnőtt gimnáziumban megcsinálod az érettségit, mert aszerint kapcsolódhatsz be a felnőtt képzésbe, ahány osztályt már sikeresen elvégeztél. Amúgy munka mellett sokkal nagyobb szívás érettségizni, még ha most nagyon eleged is van mindenből.
Ha olyan suliba jársz, hogy +1 év szakmát ad, akkor ha valamit is ér a szakma és a képzés, akkor kár kihagyni, mert az OKJ-k 90%-a csak melegedő, és ott semmit nem tanulsz meg, viszont egy sima érettségivel megint ott vagy, ahol a part szakad.
Nem érettségizhetsz csak úgy sajnos. Amikor én 11.-ben előrehozott angol érettségit tettem, le kellett osztályozóvizsgáznom a 11.-es és a 12.-es anyagból is. Tehát ahhoz, hogy mehess az adott tárgyból érettségi vizsgára, osztályozóvizsgát kell tenned az adott tanárral. Nem tudom, hogy ez csak az érettségi vizsgatárgyakra értendő-e, vagy az összesre.
Bár érdekes, hogy ilyen felnőttképzésen résztvevőknek is megvan-e a 12 osztály, azt nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!