Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pénzbe kerül ha már leérettség...

Pénzbe kerül ha már leérettségiztem de egy másikat is szeretnék csinálni?

Figyelt kérdés
Szakmai informatikából tavaly csináltam emelt szintű érettségit és nem sikerült valami jól (40%, de nem ez a lényeg). Idén szeretnék csinálni közismereti infóból emeltet és nekem azt mondták az pénzbe kerül (35.000Ft. Igaz ez? Mert én úgy tudom, hogy minden tárgyból az első akár közép akár emelt ingyenes.

2018. febr. 8. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:
64%

Ha már megszerezted a bizonyítványod, és kiegészítő vizsgát akarsz csinálni (tehát olyan tárgyból érettségiznél, amiből eddig nem tetted), akkor valóban kell fizetni.

Térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig és az adott

vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első

javító- és pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére

egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni.

A fizetendő vizsgadíj összege:

- Ha a jelentkező vizsgajelentkezését egy kormányhivatalba nyújtja be, a középszintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes

kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie az Oktatási Hivatal

számára (ez az összeg 2018-ban 21.000,- Ft).

- Az emelt szintű érettségi vizsgáért minden vizsgadíjra kötelezett jelentkezőnek az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér

(minimálbér) 25 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget kell fizetnie az Oktatási Hivatal számára (ez az összeg 2018-ban

35.000,- Ft).

2018. febr. 8. 19:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Röviden: igaz.
2018. febr. 8. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!