Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakdolgozat védésnél ez hátrány?

Szakdolgozat védésnél ez hátrány?

Figyelt kérdés

A problémám, hogy nem tudok olvasás után tanulni, pl írom a szakdolgozatom géppel de csak hozzávetőlegesen tudok róla beszélni azt nem tudom szóról-szóra mit írtam mert nem jegyeztem meg. A kérdésem hogy védésre magoljam be a szakdogám? Anno vizsgákra is úgy tanultam, hogy minden többször leírtam - a könyvet kijegyzeteltem egy füzetbe és a jegyzetet külön leírva egy lapra sokszor elismételve tanultam meg a tételeket. Pl A társadalmi tömegjelenség két részletből áll ezt úgy tanultam meg hogy 6-7X leírtam egy lapra, hogy társadalmi tömegjelenség és sokszor ismételtem és akkor eszembe jut ez a szó, de ha nem "magolom akkor hiába olvasom 10X akkor sem ragad meg a fejembe! A szakdogával is ez van leirok pl 10 oldalt nagyjából tudom mit irtam, de 2 nap múlva olvasva ismeretlenek a szavak, mert nem "magoltam" be őket!

Védésnél elég kb fogalmazni ugye? Nem kell úgy előadni mint anno mikor a tételeket szóról-szóra megtanultam és úgy adtam vissza ahogy a tankönyvben le volt írva. Mert magamtól , hogy kis pista mit mondott csak akkor tudom elmondani ha megtanulom másképpen nem tudom!

2018. febr. 8. 11:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"a szakmai szavakat tudom használni vizsgán miután bemagoltam a tételt és utána elfelejtem. "

Na, az ILYEN az, aki nem érdemli meg a diplomát! Aki képtelen a szakszavakat hosszabb ideig megjegyezni, anna k valami igen komoly problémája van a gondolkodási képességével, ez közel értelmi fogyatékossági szint!

2018. febr. 9. 12:50
 12/12 A kérdező kommentje:
11-eske amit az ember nem használ azt elfelejti!
2018. febr. 10. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!