Szakdolgozat védésnél ez hátrány?
A problémám, hogy nem tudok olvasás után tanulni, pl írom a szakdolgozatom géppel de csak hozzávetőlegesen tudok róla beszélni azt nem tudom szóról-szóra mit írtam mert nem jegyeztem meg. A kérdésem hogy védésre magoljam be a szakdogám? Anno vizsgákra is úgy tanultam, hogy minden többször leírtam - a könyvet kijegyzeteltem egy füzetbe és a jegyzetet külön leírva egy lapra sokszor elismételve tanultam meg a tételeket. Pl A társadalmi tömegjelenség két részletből áll ezt úgy tanultam meg hogy 6-7X leírtam egy lapra, hogy társadalmi tömegjelenség és sokszor ismételtem és akkor eszembe jut ez a szó, de ha nem "magolom akkor hiába olvasom 10X akkor sem ragad meg a fejembe! A szakdogával is ez van leirok pl 10 oldalt nagyjából tudom mit irtam, de 2 nap múlva olvasva ismeretlenek a szavak, mert nem "magoltam" be őket!
Védésnél elég kb fogalmazni ugye? Nem kell úgy előadni mint anno mikor a tételeket szóról-szóra megtanultam és úgy adtam vissza ahogy a tankönyvben le volt írva. Mert magamtól , hogy kis pista mit mondott csak akkor tudom elmondani ha megtanulom másképpen nem tudom!
Bocs, de ha TE írtad a dolgozatodat, akkor csak tudod, MIT írtál?????
A megvédésnél nem kell még véletlen sem szó szerint tudni, hanem csak a emával kapcsolatos kérdésekre válaszolni, ami nem okozhat nehézséget, ha tudod miröl szól a saját dolgozatod!
Pont ez a kérdés, hogy akkor nem kell olyan tudományosan és nyakatekerten válaszolnom ahogy a szakdolgozatba kell írni elég magamtól akár kis iskolás szinten?
Pl A bevétel és a kiadás a kedvezményezett pénzforgalmi számláját vezető pénzintézetnél irtam...tudományosan...
Védésnél mondhatom, hogy amit kapott pénzt és amit kifizettet pénzt az az az ember(kedvezményezett) aki kapta a másik embertől (aki fizetett neki) a bankjától megkapja a pénzt.
Ez ugyanaz csak magamtól fogalmazva..hiszen a pénzforgalmi számlát vezető pénzintézet az a bank.
Akkor hívhatom banknak annak ellenére hogy a szakdolgozatomba ilyen hülyén kellett megfogalmaznom?
mert ugye magolós vagyok és a bank az bank...az nem pénzforgalmi szolgáltató meg nem pénzintézet az nekem bank..ahhoz hogy tudjam ezt a másik két hülye szót a bankra azt nekem be kellett magolnom? A szókincsem szar és minden vizsgámra magoltam a tételeket, mert magamtól nem tudok fogalmazni..az örökhagyó meg az az ember aki meghalt..és nem örökhagyó..érted a problémát? Azok a hülye szavak.....
Ha pedig megpróbáltam azt mondani vizsgán pl az az ember aki meghalt rám szólt a prof, hogy az az örökhagyó..tudtam csak az örökhagyó szó nem jutott eszembe vizsgán meg is kaptam, hogy fogalmazzak pontosan..ezért görcsölök most.
Nem, nem kell "bemagolni":) - Micsoda ötlet!
Ez szakdolgozat védés, itt gondolkozni kell!
Bocs, de ha eljutottál a szakdolgozatig, akkor hogyhogy nem ismered a szakszavakat?
Az lenne a normális, ha ezeket már természetesen tudntád használni mindenféle utángondolás vagy magolás nélkül.
Ha nem megy, akkor igen nagy hiányosságaid vannak szakmai téren!
a szakmai szavakat tudom használni vizsgán miután bemagoltam a tételt és utána elfelejtem.
Mindegy is a lényeg legyen egy kettes a védés, sikerüljön a záróvizsga és kapjam meg a diplomát! A többi majd elválik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!