Van eselyem az orvosira?
Figyelt kérdés
10.es vagyok jelenleg, gimnaziumba jarok es most majusban kell eldontenem, hogy milyen fakultaciora szeretnek menni. Orvos akarok lenni, de nem tudom milyen eselyeim vannak,erdemes-e belevagnom? Angolbol van egy kozepfoku nyelvvizsgam, nyaron ratanulok a latin emeltszintu erettsegire es ugye lesz egy jol sikerult emelt latin erettsegim es nyelvvizsgam(remelhetoleg). Ha a kemia, biosz emeltet megirom legalabb 90%ra vagy csak 80-ra es emellett minden mas erettsegi targyam otos,van eselyem bekerulni?2018. febr. 5. 16:59
2/5 anonim válasza:
Ha mindkét emeltet megírod 80+%-ra, akkor akár kettes is lehetsz minden másból:) - persze, jobb, ha jók a jegyeid is.
A nyelvvizsgára nem fogsz már plusz pontot kapni. Latint meg felesleges tanulni, az orvosin úgyis szaknyelv kell majd, irodalmi latin nem.
Tanulmányozd a pontszámítás szabályait a felvi.hu-n! Sosem lehet elég korán kezdeni:)
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudom,hogy teljesen mas latint tanulok,mint ami majd az orvosira kell. Nem is ezert tanulom,hanem mert szeretem,meg igy egy kicsit tobbnek erzem magam 😃 Es az ev vegi bizonyitvanyok szamitanak,vagy csak az erettsegi??
2018. febr. 5. 17:30
4/5 anonim válasza:
Mondom, hogy nézd meg a felvi.hu-t!
Ha rosszak a jegyeid / érettségi átlagod, akkor csak a kémia és a biosz emelt számít. De ha amúgy jók a jegyeid meg az érettségi átlagod, akkor nem olyan nagy ügy, ha az egyik emelt érettségidbe hiba csúszik. A kétféle számítási mód közül azt fogják alkalmazni, amelyik a számodra kedvezőbb!
5/5 anonim válasza:
Naná, hogy van. Van két éved rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!