Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van eselyem az orvosira?

Van eselyem az orvosira?

Figyelt kérdés
10.es vagyok jelenleg, gimnaziumba jarok es most majusban kell eldontenem, hogy milyen fakultaciora szeretnek menni. Orvos akarok lenni, de nem tudom milyen eselyeim vannak,erdemes-e belevagnom? Angolbol van egy kozepfoku nyelvvizsgam, nyaron ratanulok a latin emeltszintu erettsegire es ugye lesz egy jol sikerult emelt latin erettsegim es nyelvvizsgam(remelhetoleg). Ha a kemia, biosz emeltet megirom legalabb 90%ra vagy csak 80-ra es emellett minden mas erettsegi targyam otos,van eselyem bekerulni?

2018. febr. 5. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bőven
2018. febr. 5. 17:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkét emeltet megírod 80+%-ra, akkor akár kettes is lehetsz minden másból:) - persze, jobb, ha jók a jegyeid is.

A nyelvvizsgára nem fogsz már plusz pontot kapni. Latint meg felesleges tanulni, az orvosin úgyis szaknyelv kell majd, irodalmi latin nem.

Tanulmányozd a pontszámítás szabályait a felvi.hu-n! Sosem lehet elég korán kezdeni:)

2018. febr. 5. 17:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudom,hogy teljesen mas latint tanulok,mint ami majd az orvosira kell. Nem is ezert tanulom,hanem mert szeretem,meg igy egy kicsit tobbnek erzem magam 😃 Es az ev vegi bizonyitvanyok szamitanak,vagy csak az erettsegi??
2018. febr. 5. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, hogy nézd meg a felvi.hu-t!

Ha rosszak a jegyeid / érettségi átlagod, akkor csak a kémia és a biosz emelt számít. De ha amúgy jók a jegyeid meg az érettségi átlagod, akkor nem olyan nagy ügy, ha az egyik emelt érettségidbe hiba csúszik. A kétféle számítási mód közül azt fogják alkalmazni, amelyik a számodra kedvezőbb!

2018. febr. 5. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Naná, hogy van. Van két éved rá.
2018. febr. 5. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!