Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a jó döntés? Ez egyetemen...

Mi a jó döntés? Ez egyetemen kivitelezhető egyáltalán?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok, ez lesz a 4. félévem.

A gond az, hogy az első félévben eléggé elcsúsztam és ezáltal mindig tolom magam előtt a tárgyakat. Pl. most májusban még meg kell csinálnom kettőt az előző féléves tárgyaim közül, ehhez jön majd még két szigorlat is. Plusz van még pár töltelék tárgyamból is elmaradás, amiket azért nem csináltam meg, mert nem volt időm rájuk vizsgaidőszakban (mindig a nehéz tárgyakra koncentráltam, pl római jog, stb).

Nem szeretném itt hagyni az egyetemet, mert a tárgyakat magukat szeretem, csak ugye ez a féléves csúszás van és stresszelek miatta folyton...

Többen tanácsolták, hogy vegyem fel következő őszi félévben azt a két tárgyat, amivel csúszok és így oké, hogy egy év pluszban leszek, de legalább nem fogok megőrülni, és most akkor csináljam meg a könnyebb vizsgákat. De akkor már nem lenne egyszerűbb, ha újra beadnám a jelentkezésemet és beiratkoznék újra? Ez kivitelezhető?

Mert akkor gondolom elfogadnák az eddig teljesített tárgyaimat és nem lenne az a para, hogy egy baromi nehéz tárgyból már elhasználtam 3 vizsgaalkalmat.

Szóval ezek a lehetőségek:

1.Felveszek mindent, az idei féléves tárgyakat is és próbálom teljesíteni őket, max. 1-2 tárgyat tolok magam előtt és ősszel újra felveszem őket, plusz akkor már szeretném azokat is, amikkel elmaradtam eddig.

2. Nem veszem fel most újra azokat, amikből most februárban kellett volna levizsgáznom, hanem felveszem a könnyebb tárgyakat, faktokat és megcisnálom azokat, majd szeptemberben újra felveszem az új másodévesekkel.

3. Ugyanaz az opció, mint a második, csak annyiban más, hogy kiiratkozom az egyetemről és pótfelvételivel újra felvételizek. Az érdekelne, hogy ez egyáltalán lehetséges?

2018. febr. 5. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Hidd el ha tényleg csak 1-2 tárgy az annyira nem komoly csúszás, egy félévvel lesz tőle hosszabb a képzéssel. Arra figyelj, hogy ráépülések miatt ne legyen hosszabb csúszás.
2018. febr. 5. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, pont ezért akarom felvenni az idei tárgyakat is most. Hogy pl. megcsinálom azokat, amiket kellett volna most februárig, és így felvehetem ősszel a mostaniakat is.
2018. febr. 5. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Örülj, hogy nem épül rá semmi, és ilyen könnyen lehet csak úgy tologatni. Nyílván pl. egy komolyabb mérnöki szakon a válaszom az lenne, nem kivitelezhető, de amit írsz, arra enged következtetni, nincs különösebb akadálya.
2018. febr. 5. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tologatnám el, hogy a minimális csúszásba, amibe beleestem, már igyekszem belepasszírozni mindent. Tehát, ha valamelyik tárgy miatt csúszol fél évet, akkor úgy venném fel az egyéb kimaradt, de nem csúszó tárgyakat, hogy ezen ne változtasson. Ugyanakkor ésszerűen, tehát ha nem muszáj, akkor nem két nehéz tárgyat az egyik félévemben, két könnyűt a másikban, hanem kb egyenletesen elosztva.

Azt is figyeld, hogy a többi mintatanterv szerinti tárgyad mikor van várhatóan, hogy ne az legyen, hogy most nem veszel fel valamit, de ősszel meg ütközik.

Én a képességeim ésszerű felmérése után úgy venném fel a tárgyakat, hogy a nehezeket letudjam minél hamarabb, de minél nagyobb valószínűséggel sikeresen.

Kiiratkozni, majd újra beiratkozni akkor is tudsz, ha a hatodik (vagy ahány van) vizsgaalkalmat is elhasználtad.

2018. febr. 7. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!