Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy megbuktam félévkor?
9.-es vagyok és megbuktam nyelvtanból.
Igazából nem vagyok olyan rossz nyelvtanból csak a tanár 2 dolgozatomra is 1-est adott,mert nem írólapra írtam és csak 3 jegyünk volt és a 3. jegyem egy hármas lett (helyesírás). Ez ugye 1,6 és a tanár az 2,0-től adja meg a 2-est.Hogyan mondjam el a szüleimnek,hogy megbuktam? Anyám eléggé heves természetű apám meg egy kicsit agresszív és könnyen fel lehet húzni.
Nem kell szerintem nekik magyaràzkodnod, megnézik az ellenōrzōdet és meglàtjàk.
Bàr azért a helyedbe én vitatkoznék a tanàrral ha 1,6ra nem adja meg a jobb jegyet. Nem értem akkor matekból miért 5-tōl kell felfelé kerekíteni és ezt a tanàrok miért nem tartjàk be,amúgy is elég nehéz jó jegyet szerezni...
15/l
Azért adott egyest, mert nem írólapra írtad? Na, akkor kellett volna a szülőket beküldeni. És mindezt kétszer? Másodszor mért nem írólapra írtad? Év közben nem tudtak a jegyeidről?
Mi a legrosszabb, ami történhet? Leszidnak. Nem engednek el valahova. Esetleg felpofoznak. Mindet ki lehet bírni, elmúlik. Semmi nem tart örökké.
Ez full hülyeség, 1.6 ra nem kell megadni a kettest, a leggyengébb iskolákban is 1.8 tól kapod (aki meg csuda jól azt mondja, hogy "dehát a kerekítés" persze talán... Ha nem a tantestület határozná meg ezt...). A hülye is át menne ha az lenne a minimum, ezt a mércét nem nehéz megugrani.
Ad író lapot doga előtt vagy neked kell még azt is vinned? Mert ha a második, akkor minimum a 2 szülővel, egy jó panasszal, meg helyzettől függően egy tankkal mennék be az igazgatóhoz
Jegyeimről év közben nem tudtak.
A Tanár azt mondta,hogy ez tanár függő,hogy ki hányastól adja meg a kobb jegyet.
Az volt a legnagyobb problémám ezzel az írólapos dologgal,hogy nem jelentette be a tanár,hogy mikor írunk és nem tudtam kérni senkitől óra elött amikor megmondta,hogy vegyünk elő írolapot akkor meg már nem engedte meg,hogy kérjünk.
Anyámnal szóltam az első egyes után,de kb 2 hónapig nem vett.
Tehát sokan mások is egyest kaptak, vagy csak te egyedül?
Te mit tettél meg évközben, vagy akár lezárás előtt, hogy javíthass? Megkérdezted egyáltalán a tanárt, vagy szépen elkönyvelted, hogy két 1es meg egy darab hármas az kettes (én sem adnám meg erre az átmenős jegyet, a kerekítés pedig nagyon baráti lenne, nálunk 0,75től kerekítettek felfele, másokkal szemben nem lenne igazságos)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!