Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik keres jobban? Gazdasági...

Melyik keres jobban? Gazdasági informatikus vagy jogász?

Figyelt kérdés

2018. jan. 26. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Informatikus mindenképp, hatalmas hiány van belőlük, és bazinagy rájuk a kereslet.
2018. jan. 26. 20:56
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
Informatikus. Ha jól programozol 5 év és senior vagy. Ha odateszed magad havi 800-1.2 bruttó között lesz a fizud.
2018. jan. 26. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Rövid távon az informatikus egyértelműen 1 millió körül is össze lehet szedni pár év tapasztalattal. A jogász csak kapcsolatokkal és ha a gyomra beveszi, a nagy halak viszont nagyságrendekkel többet tesznek el, csak halandó nem jut be azokba a körökbe
2018. jan. 26. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Úristen, ezek a válaszok... :'D

Mind a kettő jól kereső szakma, az egyik tömény magolós, a másik kemény matek. Azt neked kell tudnod, hogy melyik megy, meg egyáltalán melyik szimpatikus.

A jogász fizetésekről nincsenek konkrét információim, viszont ahogy látom az ismerőseim körében, nagyon jól keresnek, de sokat is melóznak, főleg a gyakornoki évek a strapásak, de ezt majd egy tényleges jogász megmondja.

Gazdaságinformatikus helyett kicsit komolyabb szakra menj, ha tényleg el akarsz érni valamit: progmat vagy mérnökinfo. Ja, és ezek a milliós keresetek, amiket előttem írtak nem igazak, nem egészen így működnek a dolgok, hogy 5 év után senior leszel milliós fizuval. :D Arról nem is beszélve, hogy a programozásnak rengeteg ága van, rengetegféle fizetéssel. És azt is tisztáznám, hogy nem programozókból van hiány, hanem szakképzett programozókból.

2018. jan. 26. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
#4 nem értem, mi a baj a válaszokkal. Mindenütt azt látni, hogy óriási a kereslet az informatikusokra, és rengeteg zsét visznek haza még magyar mércével is. Mármint a jó szakemberek, nem azok, akik turbópaszkálban összegányolnak egy tetriszt.
2018. jan. 26. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond a válaszokkal, hogy a válaszolóknak közük nincs a programozókhoz láthatóan, de gondolom neked se, ha ez számodra kérdés. Hogy sokan jól keresnek, azt nem vitatja senki szerintem, de nem egészen így, és nem egészen ennyit.
2018. jan. 26. 22:29
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Én valóban nem vagyok programozó, ellenben csupa olyan programozót ismerek, aki speciel nagyon jól megél a keresetéből. Nyáron 1 hónapos nyaralás, télen sízés, 2-3 autó odahaza, és egyéb, és egyéb. És ők még nem is senior programozók - képzelheted, mi pénzt összeszed egy olyan, pláne ha külföldi cégeknek is fejleszt.
2018. jan. 26. 22:38
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Amennyire én tudom (bár az infónak kicsit más területén mozgok) mindkettő jól keres, DE! mindkettő kemény szakma és egy olyan gondolkodásmódot, beállítottságot igényel, amit nem biztos, hogy sikerül úgy elsajátítanod, ha a pénzért csinálod. Elég markáns különbség vana jogi pálya és az informatikai/gazdasági pálya között, ami a tananyagot illeti, nagyon kevés olyan ember van szerintem, aki eközül a kettő közül mindkettőben ugyanolyan hatékonyan tudna dolgozni. Én úgy gondolom, más személyiségű embert igényel a jog és mást a gazdinf. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy célszerűbb lenne affinitás alapon választani, mert tudom, nagyon pörög mindkét szakma, nem egy ismerősöm van, aki ezekre akar menni (meg az orvosi még az ilyen tipikus harmadik), de más a vágyálom és más az, amit neked a tanterv diktál, amit el kell sajátítanod és ahogy majd dolgoznod kell. Nagy szükség van informatikusokra, ez tény. Viszont annak ellenére, hogy talán az egyik legjobban fizető szakot végzem, ezzel sem boldogul az, aki a pénzért csinálja, akkor sem, ha elvégzi az egyetemet. Nem lebeszélni akarok senkit, meg nyilván nem tudom, kinek milyenek a képességei itt az oldalon és mihez ért, csak felhívni a figyelmet rá, hogy olykor sokkal nagyobb hangsúly van azon, hogy te, mint ember, mint kreatív, logikusan gondolkodó lény, hogy működsz a szakmában, mint az, hogy a nagy átlag mennyit keres vele és mennyire tudod bevágni az anyagot. Bocsánat, ha kicsit elkanyarodtam.:)
2018. jan. 27. 02:56
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

Na igen, a kettő tanulásához teljesen más módszer kell.

Jogi pályán be kell magolni a törvényeket, a cikkelyeket, az előírásokat, és aszerint kell eljárni. Programozásnál pont az ellentéte - magadtól kell megcsinálni mindent, és brutális matematikai számításokat kell folyamat csinálnod. Itt nem tudsz megélni más tudományából - olyanra semmi szükség, amit más előtted már elkészített (persze előre megírt programmodulokat lehet használni itt-ott).

Sosem felejtem el, egyik csávóka egyetemen mással készítette el a vizsgafeladatot. Leteszteli otthon, működik, király, küldetés teljesítve. Megy be másnap vizsgázni, kérdezi tőle a vizsgabiztos:

- Milyen nyelven írta a programját?

Csávókám nyökögött, izzadt, vakarózott, végül kibökte: "angolul..."

NA TAKARODJON KIFELE :DDDDDDDDDDDDD

2018. jan. 27. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!