Pl: Egy középes nevu egyetem vagy pedig egy valamennyivel lejjebb lévő főiskola
Nézik ezt egyátalán?
Nem fontosabbak a kapcsolatok mint az, hogy honnan van a diploma?
2018. jan. 26. 16:34
1/9 anonim válasza:
Milyen szakról van szó? Általánosságban elmondható, hogy a közszférában nem nézik, hogy mely egyetemen/főiskolán végeztél, míg magánszférában igen. Műszaki/közgazdász végzettségűek körében pedig nagyon erősen számít
2018. jan. 26. 16:45
2/9 A kérdező kommentje:
gazdaság és menedzsment
2018. jan. 26. 16:46
3/9 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, elvégzek egy alapszakot egy kevésbé jó nevu helyen, de ezt követően mesterképzést egy erősebb intézményben szerzek, akkor már teljesen mindegy is nem ?
2018. jan. 26. 16:47
4/9 anonim válasza:
Ott eléggé, Corvinus/BME/BGE hármas szokott lenni a befutó. (Természetesen sikeres lehet valaki másik egyetemről/főiskoláról is, de ha pályakezdő vagy, akkor az előbb említett három egyetem adja a legnagyobb biztosítékot arra, hogy komolyan vegyenek)
2018. jan. 26. 16:48
5/9 anonim válasza:
Persze, akkor már a mester a releváns.
2018. jan. 26. 16:48
6/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem fontos. Ha jó szakember vagy, akkor nem a diploma kiállítója fogja eldönteni, hogy felvesznek-e.
2018. jan. 26. 17:54
7/9 anonim válasza:
Erről beszéltem. De ahhoz, hogy jó szakember legyen, kell munkatapasztalat és kezdőként jó munkát nagyobb eséllyel kap jó helyről származó diplomával. Nyilván, aki 10-20 éve a munka világában van, annál kevésbé releváns a diploma származásának helye.
2018. jan. 26. 18:55
8/9 anonim válasza:
A probléma inkább az, hogy sokan azt hiszik a diploma belépő egy jól fizető munkahelyre. Ha valaki szerez egy jobb helyről való diplomát, attól még ugyanúgy nem fogják felvenni, mert az állásinterjún el fog csúszni, ha nincs a diploma mögött tudás. Az ilyet nagyon könnyű kiszűrni.
Kétféle hallgató van: Van aki már az egyetem előtt is komolyan beleásta magát a szakmába és van aki csak a jó fizetés vágya miatt jelentkezett a szakra, de egyébként alig tud valamit a szakmáról. Az utóbbiak szoktak panaszkodni, hogy tapasztalat kellene az álláshoz, de nem veszik fel őket dolgozni.
2018. jan. 26. 20:16
9/9 Estádio de Felchút válasza:
A diploma arra való, hogy behívjanak állásinterjúra.
Cseszheted szájba a fene nagy szaktudásodat, ha a Wekerlés vagy mittudomén milyen papíroddal egyből kukába megy az önéletrajzod...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!