OKJ vagy diploma?
Az első hülyeséget beszél.
25 év felett is ingyenes, de nem mehetsz nappalira.
Egyébként mindentéren jobb a diploma, megéri akkor már ott szopni 3 évig.
Kedves második! Köszi a helyesbítést, nálunk még máshogy volt. 😁
De ha így állunk te is hülyeséget beszélsz, mert csak akkor éri meg a diploma (3 év szopás ha jobban tetszik) ha valami értelmes és hasznavehető szakra megy az ember. :D Ilyen noname kamuszakok meg a büfék azok nem érik meg. Max annyiban segítenek, hogy lesz egy királyul hangzó végzettséged. Mint az elmúlt években felkapott kommunikáció és médiatudomány. Rengeteg ember elvégezte/elvégzi, 60-70%-os munkanélküliségi ráta jellemzi, de azért jól hangzik. 😐 (Nem azt mondom, hogy értelmetlen szak, csak mint a tetű annyi ilyen végzettségű ember van.)
2 OKJ 25 év felett is ingyenes, viszont nappali rendszeren kívül nagyon nehéz ingyenes képzést találni. A magánképző intézmények nincsenek összeköttetésben az állammal és 0 képzettség mellett is kifizettetik.
Én alapvetően az OKJ-t pártolom, illetve kezdheti az ember OKJ-val és utána még mindig mehet főiskolára. Nekem az a rossz tapasztalatom, hogy kisebb munkakörökhöz már OKJ-val is minősíthetnek túlképzettnek. De szerintem az egész inkább egyéni érdeklődéstől függ. Ha valakinek van lehetősége és érdekli is olyan, akkor vágjon bele. Ha tényleg olyan munkát is szeretne végezni, akkor az élete meg is követeli a diplomát. Különben mindkettőben van pro és kontra. Általánosságban nehéz ezt így megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!