OKJ vagy diploma?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy szerintetek melyik a jobb, melyik éri meg jobban, vagy hogy egyáltalán mekkora a különbség a kettő között pl munkahely keresés szempontjából. Egy OKJ-t az ember elvegez ugye két év alatt, míg az egyetem/főiskola 3 vagy annál több ha valaki csúszik is. Kinek milyen tapasztalata van munkavallalaskor, csak a diploma számít, vagy ér manapság annyit egy vagy akár több OKJ mint egy diploma?

2018. jan. 17. 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:
40%
Attól függ mit szeretnél hosszú távon csinálni. :) De ha az alapján kell dönteni, hogy melyiket előbb, akkor szerintem egy OKJ nem árt ha hamarabb megvan. Már csak azért is, mert az 25 éves korig ingyenes csak. Egyetemre meg bármikor mehetsz ingyen (ha van elég pontod).
2018. jan. 17. 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

Az első hülyeséget beszél.

25 év felett is ingyenes, de nem mehetsz nappalira.

Egyébként mindentéren jobb a diploma, megéri akkor már ott szopni 3 évig.

2018. jan. 17. 20:08
 3/5 anonim ***** válasza:
A végzettség az attól függ, hogy az ember milyen munkát szeretne elvállalni. Le lehet tenni egy mérnöki diplomát, de ha utána undorodni fog a szakmától, akkor mi értelme volt az egésznek?
2018. jan. 17. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:
44%

Kedves második! Köszi a helyesbítést, nálunk még máshogy volt. 😁

De ha így állunk te is hülyeséget beszélsz, mert csak akkor éri meg a diploma (3 év szopás ha jobban tetszik) ha valami értelmes és hasznavehető szakra megy az ember. :D Ilyen noname kamuszakok meg a büfék azok nem érik meg. Max annyiban segítenek, hogy lesz egy királyul hangzó végzettséged. Mint az elmúlt években felkapott kommunikáció és médiatudomány. Rengeteg ember elvégezte/elvégzi, 60-70%-os munkanélküliségi ráta jellemzi, de azért jól hangzik. 😐 (Nem azt mondom, hogy értelmetlen szak, csak mint a tetű annyi ilyen végzettségű ember van.)

2018. jan. 18. 00:58
 5/5 anonim ***** válasza:

2 OKJ 25 év felett is ingyenes, viszont nappali rendszeren kívül nagyon nehéz ingyenes képzést találni. A magánképző intézmények nincsenek összeköttetésben az állammal és 0 képzettség mellett is kifizettetik.

Én alapvetően az OKJ-t pártolom, illetve kezdheti az ember OKJ-val és utána még mindig mehet főiskolára. Nekem az a rossz tapasztalatom, hogy kisebb munkakörökhöz már OKJ-val is minősíthetnek túlképzettnek. De szerintem az egész inkább egyéni érdeklődéstől függ. Ha valakinek van lehetősége és érdekli is olyan, akkor vágjon bele. Ha tényleg olyan munkát is szeretne végezni, akkor az élete meg is követeli a diplomát. Különben mindkettőben van pro és kontra. Általánosságban nehéz ezt így megmondani.

2018. jan. 19. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!