A magyar általában jobban sikerül, mint a matek központi?
Ahogy én tapasztaltam, a magyarnál kisebb különbségek vannak az eredmények között.
Aki jó magyarból, az is könnyen veszíthet 5-10 pontot, mert van, ahol szubjektív az értékelés. És aki kevésbé jó, az is tud például egy fogalmazást írni, amire tudnak pontot adni. Főleg, ha jóindulatú a javító.
A mateknál viszont aki jó, az meg tudja csinálni a feladatokat, le tudja ellenőrizni és úgymond biztosra tud menni. Persze akkor is becsúszhatnak hibák, illetve ott is lehet próbálkozni annak is, aki nem tudja (mert adhatnak részpontokat minden jó gondolatra). De ott sokkal jellemzőbb, hogy valaki hozzá sem kezd egy feladathoz vagy eleve rossz a gondolatmenete és jóindulattal sem lehet rá pontot adni.
Általánosságban több a humán bállítottságú ember, ezt majd érettséginél/továbbtanulásnál is tapasztalod. :)
Ezért több embernek nehezebb a matek, de nekem például sokkal könnyebb volt 50 pontos központit írni annak idején, illetve 97%-ra érettségizni matekból, mint azt a sok-sok könvet elolvasni, verseket megtanulni és esszéket megírni irodalomból...
Azt mondják, a matek a lustáknak való...:D:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!