Német vagy Francia?
A német sokkal piacképesebb hazánkban és a környező országokban is. Svájc, Németország, Ausztria...
Persze ez csak egy szempont, de fontos szempont.
Egyetértek az első válaszolóval, ezzel szemben én mégis a franciát választottam. És nem bántam meg. Számomra fontosabb volt az, hogy milyen hangzású a nyelv, kikkel tanulok és mekkora csoportban.
Nem arra buzdítalak, hogy válaszd a franciát, hanem hogy gondold át, neked mi a fontosabb. És ne hagyd, hogy más befolyásolja a döntésedet.
A némettel többre viheted.Én úgy tanultam,hogy először németet,utána angolt,most franciát.
Mindkét nyelvnek megvan a maga szépsége,de én a németet sokkal többször használom/hallom mint a franciát
A német csak akkor hasznosabb, ha olyan területen akarsz dolgozni, ahol sok a német kapcsolat/anyacég.
A francia nyelv is keresett.
Angol után a német elsőre könnyebbnek tűnhet, de valójában az angol szavak nagyon nagy része latin eredetű, mint ahogy a franciáé is, emiatt nagyon sok a szókincs közti hasonlóság. pl.: az angolban minden ionra vegződő szó a franciából jön és szinte az összeset ugyanúgy írják, csak a kiejtés más (television-télevision, connection-connection, communication-communication, imformation-information).
A franciát azért elég nehéz nyelvnek szokták mondani, a nyelvtanban sok olyan dolog van, ami angol után furcsának tűnik, ilyen szempontból a német könyebb. Viszont, ha egyszer megtanulsz franciául, utána az olaszt és a spanyolt már nagyon-nagyon könnyű lenne elsajátítani.
Ha németül tanulsz, akkor meg más germán nyelvekkel lenne könnyebb dolgod, pl. a hollanddal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!