Nyelvoktatás a Semmelweis Egyetemen?
Olvastam az egyetem honlapján és a Sotepédián, hogy szabadon választható tárgyként vehetek fel szaknyelvi kurzusokat, és ez 3 kreditet ér.
Első kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a 3 kredit az félévente jár, vagy egyben a négy félévért? (Pl. ha felveszem a német szaknyelv I-et, abból teljesítem a követelményt, akkor félév végén meg is kapom a három kreditet, és így megy ez tovább a többi 3 félévben is, azaz összesen akár 12 kreditet összeszedhetek csak a német szaknyelvvel?)
A második kérdésem, hogy felvehetem-e a szaknyelvet akár rögtön első félévben? (Itt olvastam valahol, hogy GYTK-n - mert ide megyek - az első év a legkönnyebb, szóval akkor talán nem megy annyira a fontos tárgyak rovására az a heti 4 óra...)
Még azt szeretném tudni, hogy felsőfokú nyelvvizsgával felvehetem-e rögtön a szaknyelv IV-et is akár? Annak már utánajártam, hogy nem előfeltétele a szaknyelv III teljesítése, ebből gondolom, nem jelent akadályt, ha ezzel kezdenék.
Bárki bármelyik kérdésemre válaszolna, azt nagyon megköszönném! :)
- Félévenként jár a 3 kredit.
- Akármelyik szaknyelvi órát felveheted, akár első félévben is. Tehát akár a Német IV-gyel is kezdhetsz. Hivatalosan igaz, hogy egymásra épülnek, de gyakorlatilag nem. A csoportok általában 7-10 főből állnak, ezért az se baj, ha valaki C1 szinten van, míg más csak most kezdi a nyelvet.
- Az órák nagyon kellemesek, felszabadult légkörűek, olyan mintha egy nagy család lennnék ott (de komolyan :D nagyon jó a hangulat).
- Szemeszterenként 2 demó van ("ZH", dolgozat), és ez alapján kapsz a végén egy jegyet. Én még olyannal nem találkoztam, aki nem 5-öst kapott volna szaknyelvre. Potya kredit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!