Hogy lehet ennyi ember akik ilyen meg olyan nyelveket beszélnek felsőfokon, de nincs szakmájuk?
Nekem C1-em volt angolból gimi 11-ben, különtanár mellett, nyilván nem volt szakmám... ill B-m franciából, országos versenyekre is jártam, később franciára az egyetemen, plusz más nyelveket is tanultam.
Ez érdekelt, nem a szakma. A nyelvvel is meg lehet élni pl. fordítóként, tolmácsként, tanárként, magániskolai tanárként, idegennyelvi kapcsolattartóként stb.
Rengeteg cég keres munkatársakat, akik az adott anyacéggel idegen nyelven kommunikálni tudnak.
Nem az észről van szó, hanem egyszerűen más az érdeklődési körünk. Egyébként 28 évesen eljutottam oda, hogy elvégeztem az egyik nyelvtudáshoz egy rövidebb szakmai kurzust is, hogy egy specifikusabb területen dolgozhassak.
U.i.: én fizikából buktam, matekból meg mindig is kettes voltam. Nyelvekből, töriből, irodalomból, földrajzból, stb. mindig is ötös voltam és tanulnom se igazán kellett rá. Matek, fizika, kémia, biosz ha vért izzadtam se ment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!