Phd képzésre csak az adott szaknak megfelelő mesterszakos diplomával lehet jelentkezni, vagy egyéb, részben köthető tudományág mesterszakos diplomájával is lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Alapszakon történelem szakot végeztem, mester szakon nemzetközi tanulmányok szakot. Lehet-e ezek birtokában történelemből phd-zni?2018. jan. 15. 23:11
1/2 anonim válasza:
A PhD iskolába való felvételre nagyon kevés központi szabály vonatkozik. Lényegében teljes egészében az adott egyetem jogköre kiválasztani, kit találnak alkalmasnak, és kit nem. Jogilag nincs akadálya annak, hogy nemzetközi tanulmányokról jelentkezz, ha a felvételi bizottság úgy ítéli meg, hogy feltehetően képes leszel elvégezni a képzést, megírni a doktoridat és azt megvédeni.
2/2 anonim válasza:
Mondjuk a feltétele, hogy képes legyél önállóan kutatni, nem tudom, hogy a GYIK-en kérdezgetés annak minősül-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!