Lehetséges a tudattalan tanulás?
Túl sok az anyag amit be kell magolni, ráadásul 4 hónap és itt az érettségi.
Lehetséges erőlködés és verejték nélkül tudattalanul tanulni?
Épp most fogyott el az összes motiváció és érdeklődés a humán tárgyak iránt, úgyhogy szükség lenne egy hatékonyabb módszerre.
Nem lehet megtehetni pont érettségi előtt, hogy a túl sok tanulás okozta sressz és szorongás miatt tovább csökkenjen a tanulás hatékonysága.
Tehát létezhet, hogy olyan könnyen legyen megtanulva az anyag mint például a kisgyermek számára az anyanyelv tanulás tudattalanul, játékosan, élvezettel?
Jó,
lehet, hogy most rossz példát mondtam, de attól még lehetséges?, mert most eléggé vészhelyzet van.
Napról-napra jobban gyötrör ez a teher, lassan depressziós leszek.
Csak ebből a 4-5 hónapból kéne a legnagyobb hatékonysággal kihozni a maximumot és újra egészséges leszek mentálisan egy darabig.
Létezhet, flow állapotban pl. De ehhez meg kell találni a magad módszereit, eszközeit, satöbbi, ami nem tudom, esetedben mennyi idő. Nekem kínlódásról átállítani magam erre kb 3-4 hónap, stabilan 1 év kellett. Most nagyjából szinte mindenre tudok úgy fókuszálni, hogy élvezetet találjak benne.:)
Amúgy kicsit könnyebb módszer ésszerű keretet biztosítani a tanulásra, ami belátható, nem túl hosszú és jutalommal jár. Pl a Pomodoro módszer szerintem remek dolog, 25 perces blokkokban tanulsz, amiket 3x5 perc, majd egy fél órás szünet választ el egymástól. Amennyire én tapasztaltam így 12 év közoktatásban és 3 év felsőoktatásban töltött idő alatt, a minőségi időnél nincs jobb. Lehet multitaskingolni, de a tanulásban nem éri meg. A leghatékonyabb módja annak, hogy gyorsan elsajátítsd az ismereteket, ha meghatározott időn belül arra és csak arra figyelsz. Sem mobil, sem kaja, sem más. Emellett pedig így vagy úgy kötnöd kell a gyakorlati élethez, meg kell találni benne a szépet, a hasznosat, nyitni kell felé. Ez talán a legnehezebb, de szerintem amíg ellenállásba ütközöl magaddal és azt mondogatod, hogy ez mekkora unalmas haszontalan szar, a megjegyzés kínkeserves lesz. Akarni kell megtanulni, de ezt nem tudom innen neked elmondani, neked kell megtalálni az indokaidat és a motivációidat, ami a lendületet, lelkesedést adja.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!