Mit tudnak az emberek a Bitcoinról?
Bitcoin-digitális fizetőeszköz.
Nem áll mögötte semmilyen hivatalos szerv fedezete, szóval semmilyen garancia nincs arra, hogy holnap nem dől be az egész.
Örömmel használják a feketepiacon fizetőeszközként, mivel szinte lehetetlen visszanyomozni.
Az egész egy algoritmusra épül, ami egyre kevesebb bitcoint bocsát ki és van, amikor eléri a végét.
Bitcoint lehet venni, és bányászni is, de erre már külön erre készített gépek(processzor/videókártya) ajánlatos. Kicsiben már nem éri meg..
Az életemben nem játszik szerepet, így nem is tudok róla olyan sokat.
Ha valamit szeretnék tudni, akkor szimplán rákeresek.
Emlékszem arra a világra amikor még papírra fényképeztünk, s 2 hét lett amíg kész lett. Papir alapon leveleztünk, fényképet is úgy küldtünk s gyakorlatban 2 hetente ment egy levélváltás.
Azóta lett internet, lett digitális fényképezőgép, percek alatt odaér a világon bárhová még a frissen készített videó is, nem csak a fénykép és a szöveg.
De a pénz küldés és tárolás továbbra is nehézkes. Igaz az internet segítségével odaér percek alatt, de a bankoktól függünk, s csak ugyanabból a bankból ugyanabba ér oda percek alatt s fizetni kell érte.
A bitcoin irányt mutatott, hogy mindez lehetséges banktól függetlenül, csak az internet segítségével. Tárolhatunk pénzt az interneten és küldhetünk is valakinek közvetlenül, akár szöveges üzenet formájában is:
L2YujqGKzrF77uaKB1SSC5tBbPGpx9iSLoxVUBW7J9HfU2EXBHTu
Ez a betűsor annyit ér amennyi pénzt "beletöltök".
Ha pénzt kérsz tőlem, akkor akár így itt is adható, természetesen privátban célszerűbb, mert így bárki más is elköltheti.
A spekulatív részleteibe nem merülnék bele, mert ez a pénz lehet hogy egy óra múlva 10%-al többet ér, lehet annyival kevesebbet, de bízom benne hogy lesz olyan hozzászóló aki azt a részt emeli ki. Számomra az a legfontosabb, amit én írtam le.
Én még előző ősz elején számolgattam, hogy veszek egy csomó bitcoin-bányász célhardvert, és azzal fűtök. Mármint akkorra már annyira lement az időegység alatt bányászható bitcoin mennyisége, és felfutott a bányászók mennyisége, hogy kb. nullszaldós lett a dolog. Azt számolgattam, hogy még mindig megérné, ha a hulladékhőt a lakás fűtésére hasznosítanám. De aztán nem vágtam bele, mert az algoritmus olyan, hogy nagyobb klánokhoz kell csatlakozni, hogy esélyed legyen megszerezni egy bitcoint, nem egyenesen arányos a számítási kapacitással az esély. Úgy meg már nem érte meg.
Nem számoltam a további áremelkedéssel, úgy már megérte volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!