Szakma vagy egyetem?
alapbol egyetemre Szerettem volna menni, de anyukám mondta, hogy ma már sokkal jobban keres egy normális szakmával rendelkező ember, mint egy diplomás. Kérdezgettem hogy szerinte milyen szakmák lennének jók, és ő azt mondta, hogy egy mesterfokú okj-s képzést hogyha elvégzek, akkor nem lesznek anyagi problémáim.
Utánanéztem, és kb 300 ezer forintot keres egy villanyszerelő, akinek van ilyen mesterfokú cucca.
Most arra vagyok kiváncsi, hogy ez tényleg így megy ?
3 év a gimi után, elvégzem ezt a mesterfokú tanfolyamot, és mehtek dolgozni 3 kilóért ? Jó lenne ha kicsit idősebb, tapasztaltabbak irnának, olyanok akik esetleg már bennevannak az ilyen dolgokban. És láttam hogy csomó irányzat van villanyszerelőn belül. Melyiket kéne tanulnom, hogyha eggáltalán ez járhatő út ?
Ja es mégeggy kérdés ...
Hogyha most igaz is hogy egy mesterfokus villanyszerelo 300 at keres, akkor ez meddig lesz igy ? Meddig lesz ez hianyszakma ?
Hát a szakmával tényleg többre mész.
Egyrészt nem évtizedekig kell még anyudék nyakán lenned, mivel hamarabb leszel keresőképes. Másrészt egy hiányszakmát tényleg jobban megfizetnek. És ha itt nem is lenne az, külföldön még mindig nagyon jól keresel vele. Már, ha rátudod szánni magad, hogy külföldön dolgozz.
Ha informatikusnak vagy mérnöknek, közgazdásznak, tolmácsnak stb. tanulsz az egyetemen, az is rengeteget keres. Szerintem azt döntsd el, hogy képes vagy e 5 évet az egyetemen tanulni, vagy egy kicsit könnyebb utat választod.
A szakma egyszerűbb, az egyetem érdekesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!