Szerintetek a matekhoz érzék kell vagy ha valakinél minden alap megvan, és sokat gyakorol úgy fog fejlődni a logikai képessége?
Figyelt kérdés
Lehet nem túl jól fogalmaztam de gondolom értitek mire vagyok kíváncsi...létezik olyan hogy valaki hülye a matekhoz vagy csak azok akik az alapot nem tanulták meg?2017. nov. 9. 11:27
1/4 anonim válasza:
Ha az alapokat nem tanulta/tanították meg, a többi sem fog menni, hiszen a matek logikus felépítésű.
A gyakorlástól nem a logikai képesség fejlődik, hanem a sokat gyakorolt mintájú feladatok megoldása válik könnyebbé.
2/4 anonim válasza:
Szerintem attól függ, milyen szinten. Nobel-díjas matematikus nem mindenkiből lesz, ahhoz tehetség is kell. De középiskolai szinten mindenki meg tudná tanulni a matekot, ha eleget gyakorolna. Van, akinek több, van, akinek kevesebb gyakorlás kell, de nincs olyan, hogy hülye a matekhoz. (Kivéve, ha valakinek valamilyen fogyatékossága van, pl diszkalkulia, de legtöbb esetben nem ez a helyzet.) Illetve ahogy írod, sokszor az alapok hiányoznak, ilyenkor vissza kéne menni oda, ahol az illető elvesztette a fonalat.
3/4 A kérdező kommentje:
És mondjuk egyetemi szinten (gazdasági, műszaki képzések)? Vagy csak az emelt szintű érettségit is képes bárki jól megírni, aki sokat gyakorol? Szóval nem feltétlen kell "érzék" mindehez csak gyakorlás, és megfelelő alapok?
2017. nov. 9. 12:00
4/4 anonim válasza:
Mindenképp kell hozzá egy érzék. Én általában kettes vagyok a gimiben, tanulhatom órákat, ha egyszerűen nem tudok mit kezdeni a legtöbb feladattal. Ebben az esetben nincs értelme a magolásnak. Az alapokat nagyjából megértem, de ha valami nehezebb feladat van, az már kifog rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!